Ha 16 év alatti vagy, szükséged lehet a szüleid beleegyezésére, hogy játszhass!

Ha 16 év alatti vagy, szükséged lehet a szüleid beleegyezésére, hogy játszhass!

Május 25-én változnak az adatvédelmi törvények, emiatt a LoL felhasználási feltételei is. Komolyabban vehetik például a szülői beleegyezést 16 év alatt.

Mint az Európai Unió egyik tagállama, nálunk és a Riot Games európai szerverein is változnak az adatvédelmi törvények május 25.-én, melyek befolyásolják a játékokat is jócskán. Röviden csak GDPR-nak hívják ezt a törvényt (General Data Protection Regulation), -és hatással lesz a League of Legends-re is.

Sokaknak zavaros lehet, hogy mi is ez az egész, de a lényeg, hogy ha most akarunk például egy fiókot készíteni és nem múltunk el még 16 évesek, akkor egy értesítést fog küldeni az oldal, ami felkér arra, hogy egy szülői engedélyt is produkáljunk ehhez.

Hogyan van ez a korhatáros dolog?

Erre azért van szükség, mert az általános korhatár 16 év minden LoL fiókhoz, legalábbis Európában, a minimum pedig 13 év. Ez alatt hivatalosan nem is játszhatnánk vele. Egyes országok valahol a két szám között mozognak, Magyarországon ez a szám 14.

Ezután a szüleim is beléphetnek a fiókomba?

Nem, a szülők nem tudnak belépni, hacsak nem adjuk meg nekik a jelszavunkat, viszont módosíthatják, vagy megnézhetnek bizonyos információkat kérés esetén, ezeket a Riot szolgáltatja feléjük. És pontosan mit látnak a szülők? Amíg nem éritek el a megfelelő kort, addig bizonyos információk megváltoztathatók, vagy akár eltiltást is lehet kérni. Ehhez kelleni fog a felhasználónevetek és a szerver, illetve arról az emailről kell elküldeniük, amelyikről az engedélyt is kaptátok. Ahhoz, hogy információkhoz férjenek hozzá, nekik is ki kell tölteni egy support ticketet, miután megtörtént a hitelesítés, hogy a kérés valid, onnantól kezdődhet az információ megosztása. Regisztrálásnál tehát a szülő email címe kerül be, ha pedig ez nem történt meg eddig, akkor jó eséllyel hamis születési dátum került regisztrálásra, vagy a saját email címükről regisztráltak; ehhez a gyereknek és a szülőnek együtt kell működnie.

Mi történik akkor, ha a szülő nem válaszol az emailre?

Ha a szülők nem válaszolnak, akkor a fiók lezárva marad és nem lehet belépni rá. Amint eléritek a megfelelő kort, a fiók azonnal használhatóvá válik. 

Mi van akkor, ha a szülők nem egyeznek bele a dologba, de mi már költöttünk rá pénzt?

Nos, ez szívás. Megpróbálhatják megmutatni nekik az alábbi videót és beszélgetni a játékról, az elköltött pénzről, de persze tökéletes és biztos megoldás nincs, ezt mindenkinek egyénileg kell otthon megoldania. Az biztos, hogy a Riot nem fog hozzáférést adni a már meglévő fiókokhoz sem, amíg azok nem lettek jóváhagyva egy szülő által. 

Szeretném megváltoztatni a szülői email címet, ami a fiókhoz van kötve.

Ha a szülőd már válaszolt egy adott email címről és a lezárást már feloldottuk, akkor a szülőnek kell kérvényt benyújtania az email cím cserére. Ugyanúgy egy ticketet kell benyújtani erről is a Riot support oldalán.

Összességében tehát szigorúbb szabályok fognak a LoL-ra is vonatkozni- Érdemes erre felkészíteni időben a szülőket, hogy tudják miről van szó, mivel töltjük az időnket.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.