Előzött a Zylex, a Nice Gaming pedig megállíthatatlan

Előzött a Zylex, a Nice Gaming pedig megállíthatatlan

Egy-két meccs kivételével elég szoros hétvégét produkált a Hungarian Pro Clubs Leauge.

Féltávnál jár a Magyar FIFA18 Bajnokság, a hétvégén pedig elég szoros találkozókat rendeztek.

Igazi rangadókra került sor a 11 és 12. fordulóban, a Zylex Esports például a TFSE együttesével találkozott. Sokkal szorosabbnak ígérkezett papíron, mint amilyen mérkőzés kerekedett belőle. A Zylex tulajdonképpen végig uralta a meccseket, több kapufájuk volt egy félidő alatt, mint nekem jó viccem az egész este. Idegenben azonban úgy tűnt semmi sem akar összejönni nekik, aztán a 75. percben egy fejessel csak behúzták a három pontot. A visszavágón már simábban mentek a dolgok; bár a vezető találatukra gyorsan válaszolt a TFSE, végül az első félidőben eldöntötte a párharcot a Zylex.

Vasárnap másik nagy meccse az MTK Budapest és a Puskás eSport között zajlott. Hazai pályán a kék-fehérek viszonylag hamar szereztek vezetést, a lefújás előtt viszont mattolták őket, így 1-1-el fordulhattak. A második játékrész utolsó 20 perce aztán megint az övék volt, két újabb góllal otthon tartották a három pontot. A visszavágó már sokkal érdekesebbre sikerült, az 50. percben ugyanis már kettővel is vezetett a Puskás. A szépítő találat nem sokkal ezután megérkezett, -ezt követően viszont a próbálkozáson kívül nem sok babér termett az MTK-nak. A 94. perc óriási csattanóval zárta le a párharcot, a hosszabbítás hosszabbításában ugyanis egy szabadrúgás utáni fejes kijött a Puskás kapusáról, amelyet sikerült bekotorniuk, így egalizált az MTK.

A tavalyi bajnok, a Wonder Stag e-Sports újabb pontokat csent a középmezőny elejére felzárkózni igyekvő Hungarian Unitytől. Mindkét mérkőzésen testvéries pontosztoszkodás történt. A Unity így viszont nem tudott a negyedik helyre befarolni, a WSE viszont kimászott egyelőre a kiesőzónából.

A Csiga FC kihasználta a Puskás és a Unity gyengélkedését, bár hazai pályán nagyon nyögvenyelős volt számukra a Hartmann elleni találkozó. Nem adták a vendégek könnyen a bőrüket, jól játszottak és gólt is szereztek. Végül mindkét félnek be kellett érnie az egy ponttal. Aztán a fordulást követően idegenben már jóval magabiztosabban játszott és diadalmaskodott a Csiga: négyet lőttek és ezzel a negyedik helyig kúsztak fel.

A Genesis és a Dr. Relax Esports küzdelme nagyon szoros eredményeket hozott. Alig bírt egymással a két együttes, hajtottak, mentek előre és bizony a gólokkal sem maradtak adósak. Egy döntetlen mellett egy vékony idegenbeli Relax győzelmet könyvelhettünk el.

A két kieső csatája szintén parázs hangulatúra sikeredett. A Titaniumnak kellett jobban a pont, ennek megfelelően idegenben le is gyűrték a Csepelt. A másik mérkőzésen gól nélküli döntetlen után egy-egy ponttal gazdagodott mindkét fél.


A tabella állása:

Másodosztály

A Nice Gamingre nehéz lassan szavakat találni, egyelőre jöttek, láttak és győztek. Minden ellenfelükkel szemben, ugyanis a csapat továbbra is hibátlan. Most a hétvégén a legnagyobb riválisuk, az Újpest ellen léptek pályára. Ha nagy nehezen is de megint 6 ponttal gazdagodtak. Az UTE két találatot szerzett ellenük, amely ebben a szezonban mindössze a hatodik kapott góljukat jelenti. A DVSC időközben hazai pályán botlott a DrinKing Team ellen, így az ötödik helyre szorult vissza. A harmadik -még osztályozót érő- helyezésért óriási csata alakult ki, jelenleg ugyanis 4 csapat pályázik még erre a pozícióra.


A tabella állása:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!