A PUBG júniusban elvesztheti az átlag játékosok 50%-át, januárhoz képest

2018 első hónapja még komoly növekedést hozott; azóta viszont egyre többen hagyják ott a játékot, -méghozzá folyamatosan.

Nagyon úgy tűnik, hogy a PUBG játékosszáma nem csak a stagnálás szintjét érte el, de komolyan el is kezdett csökkenni ez a bázis. Ebben az évben már voltak riasztó jelek, de május közepén csúcsosodott ki a probléma, hiszen a Steamcharts szerint egymillió átlag játékos alá esett a PUBG, amire tavaly szeptember óta nem volt példa.

Érdemes megfigyelni, hogy januárban, nem sokkal az 1.0 után, egyre több játékost szerzett a PUBG, az év elején pedig volt, hogy majdnem 1,6 millió játékos játszott átlagban a játékkal. Ezután kezdődtek a problémák, hiszen a frissítések minősége és maga a játék állapota sem volt megfelelő, amire a Fortnite csak rátett egy lapáttal. Februárra vesztette eddig a legtöbb játékosát a PUBG, de most májusban 17 nap alatt már 133 ezerrel csökkent az átlag játékosok száma. Természetesen, a majdnem egymillió még mindig egy hatalmas szám, amihez se a Dota2 se a CS:GO nem tud közel férkőzni, de ha figyelembe vesszük, hogy év elején hol tartott a játék, lassan a játékosok 50%-át elveszti a PUBG.

Vannak, akik már a vészharangot is megkongatták és lehet, hogy ezúttal igazuk is van, hiszen az előző frissítésben egy új fajta mikrotranzakció is bekerült, amivel ejtőernyő skint vehetünk magunknak, crate nélkül, 5 dollárért. Ez sokak szerint annak az előszele, hogy a PUBG Corp. már csak szeretne annyi pénzt kisajtolni a játékból amennyit csak tud, hiszen a Battle Royale műfaj jelenleg túl népszerű és még a mostani játékokkal sem tudnak versenyezni, nemhogy a jövőben érkező, potenciálisan még fejlettebb BR-ekkel.

Természetesen előfordulhat egy olyan érdekes fordulat is, hogy a PUBG is a CS:GO sorsára jut, ami azt jelenti, hogy mindig lesz egy mag, akik nem hagyják ott a játékot, de inkább az e-sport része akadályozza meg, hogy ne süllyedjen el. Félreértés ne essék, a PUBG nem egy rossz játék, de jelenleg több problémával küzd, mint a többi BR összesen. Így nyilvánvaló, hogy sokan otthagyják a több, mint egy éves játékot. Az is előfordulhat hogy nekünk, vagy a legtöbb játékosnak nincs igaza, és ez csak egy pillanatnyi megrendülés, amit helyrehoznak a fejlesztők. Erre a kérdésre viszont csak az idő adhat választ, ami vészesen fogy, -így nincs könnyű dolga Brendan Greene-nek és a PUBG Corp-nak.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!