Képes lesz Rekkles összeszedni magát legnagyobb mumusa ellen?

Képes lesz Rekkles összeszedni magát legnagyobb mumusa ellen?

A lövészen múlhat a Fnatic győzelme vagy bukása.

Az utolsó három meccséhez érkezett az idei MSI, pénteken 12 órától már Best of 5 keretein belül küzd meg a négy, talpon maradt csapat egymással. A továbbjutók között végül is nincs meglepetés,- talán csak annyi, hogy a Flash Wolves tűnik eddig a mezőny legjobbjának, akiknek most megadatott az esély, hogy letaszítsák Koreát a trónról.

Mert hogy a legelső, 2011-es világbajnokság óta nem volt olyan nagy nemzetközi verseny, ahol ne lett volna koreai csapat a döntőben, a 2015-ös MSI óta ráadásul minden (!) MSI-t és vb-t Dél-Korea nyert meg. A Flash Wolves a csoportkörben 2-0-ázta PraY-éket, de azok Bo1-ek voltak, egy Bo5-ben a hosszú terhelés mellett meccsről-meccsre kell adaptálódni az ellenfélhez, ami teljesen más, mint egy "random" Bo1. 

Mégis számunkra, európaiak számára nem a fenti, szombati meccs, hanem a ma délben rajtoló FNC vs RNG párharc lesz az igazi ínyencség. Európa egy emberként állt be a Fnatic mögé, akik, bár a vártnál jóval nehezebben, de hozták a kötelezőt, és bejutottak a legjobb négybe, mégis, keserédes a szurkolók szájíze: Caps a torna eddigi MVP-je, de a tavaszi alapszezonban a mezőnyhöz képest két szinttel magasabban játszó Rekkles csak árnyéka önmagának, főleg (!) a Royal ellen.

Lövészek tekintetében bőven alulteljesít, csapata sebzésének mindössze 27,1%-át osztotta ki ő, ami lövészhez képest nagyon kevés, ha ezt összevetjük a VB-s sebzésekkel, akkor pedig az akkori formájának kb. 80%-át tudja hozni, ezzel szemben Uzi, PraY, Doublelift és Betty is 90-110% között teljesítenek a tavalyi világbajnoksághoz képest. A KDA-ja is csak azért magas, mert keveset halt meg, nem azért, mert olyan sok gyilkosságból vette volna ki a részét. 

Mégis, van oka reménykedni a rajongóknak: a Liquid elleni, élet-halál meccsre, Rekkles és Hyli - először az MSI alatt - behozták a Xayah - Rakan duót, amivel kenterbe verték az amerikai csapatot, ezt pedig eddig nem láttuk tőlük a tornán, hogy miért, arra csak az edző tud választ adni. Ez a Rekkles kellene a Royal ellen is, hogy legyen bármi esélye az európai gárdának. 

Ezzel szemben, Uzi jobb formában van, mint valaha: legnagyobb KDA (11,8), legtöbb gyilkosság (62, Doublelift a második, 49-cel), és elképesztő mechanika, nem véletlen, hogy az övé lett a csoportkör legszebb megmozdulása is.

Ahhoz, hogy a FNC nyerni tudjon, egy olyan Rekklesnek kell a pályára lépnie, aki képes felülkerekedni azon, hogy Uzi áll vele szemben az ösvény túloldalán. Bármekkora is a tisztelet és a barátság a két játékos között, a svéd sztár mintha túl óvatos, túl udvarias lenne, amit a kínaiak ahol csak lehet, kihasználnak, márpedig egy elfeedelt Uzi nagyjából a meccs végét jelenti, hiába Caps. És ha már a fiatal midesnél tartunk: utoljára Faker produkált ilyen számokat az MSI-n, még 2016-ban, mint most Caps, elképesztő formában játszik. A csapat másik gyengepontja Bwipo: szegény srácnak alig néhány LCS meccsnyi rutinja van, de máris a világ legjobbjaival kell felvennie a küzdelmet, az eddigi meccsei pedig eléggé 50/50-ek: vagy iszonyatosan jól játszott, vagy borzalmasan rosszul. A jobbik formáját kell elővennie Letme ellen. A Royal gyengepontja MLXG, aki néhány meccsen inkább MLXD volt, de ha ő gyengén teljesít, még mindig ott van az ex-FW játékos, Tajvan talán legjobb dzsungelre, Karsa, hogy egy szinttel magasabbra emelje a kínaiak játékát. 

A mérkőzés ma 12 órakor kezdődik, -le ne maradjatok róla!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!