Uzi 6 év után végre felülhetett a LoL világ trónjára az MSI-n!

Uzi 6 év után végre felülhetett a LoL világ trónjára az MSI-n!

Uzit mindig is egy kivételes játékosnak tartották. Ha Faker a mid lane királya, akkor Uzi egyértelműen az ADC-k legjobbja. Most mindezt végre egy MSI címmel is alá tudja támasztani!

Hat évnyi hosszú munka gyümölcse érette be tegnap végre Uzi számára, ugyanis csapatával az RNG-vel megnyerték a 2018-as Mid Season Invitational tornát! Nem volt egyszerű menet: a csoportkörök alatt ugyan erősnek tűntek, de messze nem verhetetlennek. Végül a Flash Wolves ellen kellett helyosztó mérkőzést játszaniuk az első továbbjutó helyért, de ez összejött, tegnap pedig a Kingzone DragonX volt az ellenfelük a döntőben.

Sokan várták ezt az összecsapást, hiszen a kínaiak a 3-0-ás győzelmük után a Fnatic-kal szemben jobbnak tűntek, mint valaha, míg a koreai gárda kissé alul teljesített az elvárásokhoz képest, tehát verhetőek voltak. Ez leginkább Khanra volt igaz a felső ösvényen, hiába titulálták előzetesen a torna legjobb toposának. 

Az első mérkőzés már a pick/ban fázisban jobban tűnt az RNG számára, ők ugyanis felismertek egy nagyon egyszerű tényt a játékon belül: a tankok nagyon erősek jelenleg. A biztonság kedvéért ezért rögtön hármat is hoztak az első meccsre. A másik oldalon pedig hiába volt két veszélyes karakter is Fiora és Irelia személyében, még a négy teleporttal sem tudták a végtelenségig kirotálni az RNG-t. Az első 23 perc nagyjából egál volt, de a 24. percben a KZ nagyon elszámolta magát és egy teljes ászt hoztak el Uziék. A legszomorúbb az egészben a 31. perc volt, mikor a Kingzone számára a saját inhibitor tornya alatt minden eszköz a rendelkezésükre állt, hogy valamit alkossanak, de a sebzés egyszerűen nem volt érezhető részükről. Az RNG könnyedén fejezte be az első meccset, Uzi halál nélkül nyert.

Másodjára a Kingzone kicsit változtatott a taktikán, PraY-nek Caitlyn helyett Varust hoztak, amivel az első gyilkosságot is megszerezték egy korai invade-nek köszönhetően. Karsa Skarnerje félelmetes volt, mindig megtalálta a megfelelő célpontokat, talán ezért is játszott végig ő a döntő során. A sorsdöntő pillanat a 29. percben jött el, Bdd egy hatalmasat baitelt Ireliaval, a piros oldali red buff fölött. Átugrott a krugokhoz, hogy kicsirkarja Xiaohuból a Galio ultit, majd egy Flash-el visszament a fal másik oldaláról, amire Galionak csak pár kulcsfontosságú pillanattal később volt lehetősége, de ez elég volt a győztes harchoz. Ez egyből Baront eredményezett egy kis üldözés után. Még egy utolsó inhibitor torony alatti harcból ászt hozott a KZ, és ezzel kiegyenlítették a szériát.

Uzi a harmadik meccsen is megkapta Ezrealt a kék oldalon meglepő módon. Ő és Xiaohu is megindultak, utóbbi Vladimirrel. Bár a 18. perc végén Vladimirt elkapták, az RNG előnye már ekkor is számottevő volt és nem sokkal később szépítettek Khan GP-jével szemben. Pár apróbb hiba büntetésén kívül a Kingzone nagyon nem tudott beleszólni a mérkőzésbe, -leginkább reaktívan tudtak csak játszani, ami egy elfeedelt Ezreallel és Vladimirrel szemben teljesen érthető. A 23. percben már Baronja is volt a kínai gárdának, a Nexust pedig még azelőtt ledöntötték, hogy ez az erősítés lejárt volna a a 26. percben.

Az utolsó mérkőzésen Khan és Bdd is beújított, előbbi egy Illaoi-val, míg utóbbi egy Vel'Kozzal. Khan végig fókuszt kapott Karsa-tól, nem nagyon volt nyugta topon. Pár meglepetést azért okozott a Kingzone, a 28. percben például kis híján a semmiből leászolták az RNG-t, miután elhoztak egy Baront, egyedül Letme élte túl a helyzetet. A második harc is elég szörnyen indult az RNG-nek, de egy szerencsés véletlen, vagy zseniális megmozdulásnak hála Letme egy Ornn Q-val eldöntötte az összecsapást, ami odébb lökte Vel'Kozt az ultija közben, megszakítva azt. Nem lett volna igazi történelmi pillanat, ha a mérkőzést végül nem egy montage minőségű Uzi play döntötte volna el. Egy gyors 2-0-ás cserét követően indult meg az RNG miden, a bázisban még egy harmadikat is összeszedtek, -ezzel pedig 3-1-re nyerték az MSI döntőjét!

Ez a torna egyben azt is jelentette, hogy a 2015-ös MSI óta először egy koreai csapat kikapott nemzetközi szinte Bo5-ös formátumban, akkoriban az EDG verte meg az SKT-t. Uzi pedig élete időszakát éli, alig pár héten belül megnyerte a kínai LPL-t és most az első nemzetközi tornáját az MSI-t. Sokan azt rebesgetik, hogy jelenleg ő a világ legjobb játékosa és a győzelemtől függetlenül ha csak az egyéni teljesítményét nézzük, ahogyan hátán cipelte sokszor csapatát, lehet benne valami! Hat évet várt erre a pillanatra, -ennyi küzdelem után kijárt neki.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!