Lemostuk Franciaországot az ITFA vb selejtező nyitómérkőzésén

Lemostuk Franciaországot az ITFA vb selejtező nyitómérkőzésén

A papíron bombaerős gallok megszeppent kisgyerekként távoztak a pályáról, miután kettős győzelmet aratott felettük Magyarország.

A magyar válogatott a D jelű négyesben kapott helyet az ITFA Pro Clubs világbajnokság selejtezőjében. Franciaország, Törökország és Izrael került még mellénk, az első párharcot pedig a kékek ellen játszottuk. Tavaly a franciák több ízben is bizonyították, hogy az e-sport világ elitjéhez tartoznak, jól szerepeletek a 2017-es vb-n, minket is oda-vissza vertek. Ettől függetlenül a mérkőzés előtt sokan tartottak attól, hogy most még nagyobb lehet a különbség. Lett is, csakhogy a mi javunkra.

Két félelmetesen jó mérkőzést produkált Magyarország vasárnap késő este. Előbb négyet suhintottunk, úgy, hogy már a 3. percben vezetést szereztük, aztán a gólcsap is kinyílt. Ugyan 3-0-ás előnynél egy szépítésre még futotta a harmatgyenge teljesítményt mutató franciáktól, de a rendes játékidő lejárta előtt az U21-ből felhívott és a felnőttek között bemutatkozott Güldner Ádám is betalált. A kapuban is újoncot avattunk Szin Ákos személyében. A visszavágó nem hozott ugyan ennyi gólt, de végig uraltuk a találkozót és már az első negyedórában eldöntöttük a 3 pont sorsát. Szemet gyönyörködtető játékkal és magabiztos mentalitással nőttünk a franciák fölé, -ráadásul ellenfelünk helyzetekig is alig jutott, mindössze egy hatalmas kapufát jegyezhettünk fel a nevük mellé.

Magyarország 4:1 Franciaország
(Gólsz.: Czuppon 3', Somogyi 45', Lako 61', Ádám 89' ill. Mahdouch 77')
Franciaország 0:2 Magyarország
(Gólsz: Czuppon 7', Lako 14')

Az így megszerzett 6 ponttal természetesen vezetjük a csoportunkat, a másik két gárda egyelőre még le sem játszotta a mérkőzését, így a jelenlegi állás a következő:

Két további eredménnyel szolgálhatok még, a C csoportban Oroszország rommá verte Izlandot:

Oroszország 7:1 Izland
Izland 1-8 Oroszország

Az E csoportban pedig a Portugálok mutatkoztak be nagyon magabiztosan:

Portugália 3:1 Ausztria
Ausztria 1:4 Portugália

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!