Nézettségi rekordot döntött az MSI, valamint elhoztuk a legszebb megmozdulásokat is!

Nézettségi rekordot döntött az MSI, valamint elhoztuk a legszebb megmozdulásokat is!

Az MSI idén sem okozott csalódást: meglepetés meglepetés hátán, a koreaiakat letaszították a trónról, és gyönyörű megmozdulásokat izgulhattunk végig!

Hatalmas lendülettel indult el idén is a Mid Season Invitational és megint dőltek a rekordok. Ez persze annak is köszönhető volt, hogy a döntőben a kínai RNG is szerepelt, akikre nagyon sokan kíváncsiak voltak. 

Még a kínai nézőket levonva is majdnem 1 millióan nézték a legtöbben egy időben, velük együtt ez a szám viszont 127 millió ember: ez hatalmas szám. Ezek persze a legmagasabbak, de az átlag nézettség sem semmi: 345 ezer ember nézte a meccseket, a kínai nézőkkel együtt pedig több, mint 24,5 millióan.

Meccsekre lebontva is megnézték a számokat az elődöntőktől kezdve, a Fnatic vs RNG meccsre maximum 72,8 millió ember volt kíváncsi, a kínai nézőközönség nélkül pedig 628 ezer. A Kingzone vs Flash Wolves elődöntőre is 55 millióan csatlakoztak be, kínai nézők nélkül pedig 661 ezren.

A nyugati nézők tekintetében meglepő módon sokan követték az adásokat Youtube-on is a Twitch mellett, annyira nagy különbség nem volt a két platform. Természetesen a kínai oldalon elég nagy számok szerepelnek, egyenként mind 30 millió felett teljesítettek.

Mindamellett hogy eszméletlenül sokan nézték az adásokat, volt is mit. Bár a Kingzone messze alul teljesített magához képest, az RNG és főleg Uzi annál fényesebben csillogott a torna alatt és ez akkor is így lenne, ha végül nem ők nyerték volna meg. Az alábbi videó a torna "pentáját", azaz az öt legszebb megmozdulását mutatja be.

5. helyen a Fnatic vs RNG meccsen Karsa alkot egy nagyot Scarnerrel és egy Smite-tal szedi le Taliyah-t a faláról. 4. helyen Bdd solozza le Maple-t mid Ireliájával, miközben Maple majdnem 100% HP-n csücsül a tornya alatt. 3. helyen Gorilla szerepel a Kingzone-tól, aki egy tökéletes Rakan ultival kínálja tálcán a gyilkosságokat a döntőben. 2. helyen Rekkles mutatja meg, hogy bár 3-0-ra kikaptak az RNG-től, ő még így is tudott pentázni egyet Ezreallel. Az első helyet pedig természetesen a tornagyőztes Uzi kapta Kai'Saval. Hiába szerzi meg az első gyilkosságot a csatában a Kingzone, Uzi innen is tud fordítani; bár a végén meghal egy Illaoi csápnak köszönhetően, amit addig művel, az bámulatos!


KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!