Gabinho: Egy álom válna valóra, ha sikerülne a Top16 és ezzel kijutnék a vb döntőre

Gabinho: Egy álom válna valóra, ha sikerülne a Top16 és ezzel kijutnék a vb döntőre

13 év után lehet újra magyar játékos FIFA vb döntőben. Interjú a V4 győztesével!

Magyar e-sport történelmi pillanat előtt áll a mindössze 17 éves Szirtesi "Gabinho" Gábor: a V4 Future Sports Festival FIFA18 versenyének győztese május 28-30. között, immáron az egész világ legjobb XBox játékosai ellen küzd meg Amszterdamban. A tét pedig nem kevesebb, mint egy hely a 16 legjobb XBox játékos között az augusztusi, londoni világbajnokság döntőjében! Erre utoljára 2005-ben, Mokos "mokosg" Gábor volt képes, aki ezüstérmes lett a torna végén. Gabinho 20 millió játékos közül került be a legjobb 64-be, most pedig itt az esély arra, hogy akár a világ trónjára is felülhessen. Interjú.

A hagyományos labdarúgással milyen viszonyt ápolsz?

Fiatalon fociztam, most is követem a labdarúgást, de korábban kétszer eltört a bal kezem, szóval abba kellett, hogy hagyjam.

Gondoltad volna, hogy az otthoni Fifázás ekkora sikert hozhat?

A FIFA17-et még anno május, június tájékán vettem meg, és nem gondoltam volna, hogy rá egy évre már Amszterdamban versenyezhetek. A V4 indította el ezt az egészet, enélkül nem tudtam volna kitörni, hiszen a csapatom sem volt ezelőtt olyan jó, mint amilyet a profi mezőny megkövetel. Korábban nem is nagyon volt e-sportban tapasztalatom, a V4 volt az első nagy versenyem. Előtte CoD-ban versenyeztem, de nem igazán említésre méltóak.

Ha már V4 és Future Sports Festival, így, két hónap elteltével, hogyan tekintesz vissza a versenyre? 

Az első napon nem úgy játszottam, ahogy kellett volna, nagyon izgultam. Nem a 4-2-3-1 formációt játszottam, másokat próbálgattam. A második napon viszont tudtam, hogy molnargabo ellen hogy kell játszani, és azt a taktikát követtem végig, ami végül sikerre vitt.

Hogyan éled meg a mindennapokat a V4 után?

Nem sokat változtak a mindennapjaim, suli, felkészülés, miegymás. Lejátszom a hétvégi 40 weekend meccset, nagyjából így készülök most. Az persze segít, hogy megnyertem a V4-et, mert így sok profival kerültem kapcsolatba, velük is tudok gyakorlni.

A tanáraid, barátaid, szüleid hogyan reagáltak?

Az e-sport fogalmát ismerték, csak azt nem tudták, hogy Magyarországon is ekkora már ez az egész.

Az eddigi legnagyobb kihívásod még csak most jön, Amszterdamban a világ további 63 legjobb XBOX FIFA játékosa ellen kell megküzdened. Mire számítasz?

Egy álom válna valóra, ha sikerülne a top16, és ezzel kijutnék a vb döntőre.

Kivel játszanál szívesen, és kit kerülnél el?

A máltai Kurt-tel, mert ő azt állítja magáról Twitteren, hogy ő világ legjobbja. Szeretném megmutatni neki, hogy ez nincs így, és Twitteren megírni ezt neki, miután legyőztem. Gorillát mindenképpen elkerülném, mert ő a jelenlegi világbajnok, a többieket annyira nem ismerem. Viszont a felkészülési meccseim eddig elég jól sikerültek, sikerült néhány nagyobb nevet meglepnem már, remélem, hogy a formám kitart majd Amszterdamban is.

Hogy érzed, miben kell még fejlődnöd?

A védekezés az erősségem, a támadást kell fejlesztenem.

Mi az ami téged boldoggá tenne Amszterdamban?

Csakis a legjobb 16, afölött már szinte mindegy, hiszen lekerülne rólam a teher, mert megvan, amiért jöttem. A pénzdíjazás persze motiváló továbbra is, de az a legfontosabb, hogy ott legyek a vb döntőben, Londonban.

Mit tanácsolnál azoknak, akik erre a pályára szeretnének térni?

Kövessék az álmukat, és ha tényleg ezt akarják csinálni, akkor öljenek bele minél több időt, és ha nem úgy alakul, ahogy tervezik, akkor is folytatni kell, nincs más útja ennek. A szurkolóimnak és támogatóimnak pedig hálásan köszönöm, hogy mellettem állnak!

Gabinho 2018. május 28-30. között versenyez majd Amszterdamban, amennyiben lesz magyar közvetítés, beszámolunk majd róla nektek, addig is, ha szeretnétek követni, mi történik vele a rájátszásban, kövessétek Facebook-on és Twitteren is. Az Esport1 stábja a helyszínről tudósítja majd nektek Gabinho minden percét!

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!