Megnéztük, melyik divízióban és régióban adják fel a leggyakrabban a meccseket

A rangsorolt játékok során van aki szereti feladni a már látszólag bukott mérkőzést, azonban akad olyan is, aki az utolsó utáni másodpercig tryhardol.

Nos, a teljes 11 régiót figyelembe véve, a legkevesebbet a LAS (Dél-Amerika déli része) régióban adják fel, csupán a mérkőzések 11.6%-át, míg ezzel szemben a leggyakrabban a japán szervereken dobják be a törölközőt, pontosan 32.9%-os arányban. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik rangsorolt meccs feladással végződik. Az EUNE és EUW szerver nem sokban tér el egymástól, az előbbin 14.1%-os ez a mutató, míg az utóbbin 14.2%-os értéket mutat.

Azonban első ránézésre talán meglepő lehet, hogy míg az Unranked játékosok csak 17.5%-os feladási értéket generáltak, addig a Master tierben tartózkodók, több mint 11%-kal magasabb értéket, pontosan 28.7%ot! Tehát közel minden harmadik meccset feladnak. A legnagyobb különbség a feladások között diamond és master között van: ugyanis míg a diamond játékosok 5.3%-kal kevesebb alkalommal adják fel a mérkőzéseiket.04A divíziónkénti magasabb feladási ráta talán indokolható azzal, hogy fentebb már nem szeretik annyira pocsékolni az időt. Amennyiben úgy látják, hogy nincs értelme folytatni, vagy csak hosszas tryhardolás után lenne talán esély a győzelemre, akkor inkább feladják és gyorsan mennek a következő mérkőzésre. 

Vannak akik nem ezt az elvet vallják, –hiszen milyen már egy rangsorolt mérkőzést feladni–, azonban ezek a játékosok, akik így gondolkoznak, nem az LP-jük miatt aggódnak, hiszen tudják, hogy elegendő játékkal elérik végső céljukat.

Ti melyik mentalitást képviselitek? Harcoltok az utolsó pillanatig, vagy feladjátok és mentek a következő mérkőzésre?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!