Ma kezdi meg a szereplését Gabinho Amszterdamban!

Ma kezdi meg a szereplését Gabinho Amszterdamban!

Az év egyik legfontosabb FIFA eseményét rendezik Amsterdamban a következő három napban, melyen egy magyar fiatal is tiszteletét teszi.

Szirtesi "Gabinho" Gábor Xbox One játékosunk a V4 Future Sports Festival diadalával szerzett jogot a FUT Global Series Playoff-jában való részvételre, –így a FIFA18 elitjei ellen bizonyíthat, hogy méltó a világbajnoki hely egyikére. A budapesti selejtező aranyérme után rengeteget gyakorolt még a legjobbjak ellen, illetve folyamatosan részt vett az aktuális Weekend League versenyein. Időközben Go4FIFA tornát is nyert, valamint a júniusi PlayIT döntőjére is sikeresen kvalifikálta magát. Gabinho különleges taktikáját ismerve nem lehetetlen a legjobb 16 elérése, amely nem csak számára lenne hatalmas siker, hanem országunk is végleg felkerülne a FIFA e-sport térképére.

A legjobb FIFA 18 versenyzők jelentek meg Amszterdamban, Hollandia történelmi labdarúgó városában, hogy eldöntsék ki juthat be az augusztusban rendezendő a FIFA eWorld Cup döntőjébe. 128 játékos közül kerül ki majd a nagydöntő mezőnye, PlayStation 4-en és Xbox One-on is 64-64 játékos küzdhet meg a mindössze 16-16 kvalifikációt érő helyekért. A mostani Playoff Xbox-on május 28-30., míg PS4-en június 1-3. között kerül lejátszásra. Gabinho ma délután 14 órakor fut ki a virtuális gyepre, első ellenfele a szaúd-arábiai The Royal lesz.

Meccsek és hosszabbítás

Minden egyes összecsapás két mérkőzést jelent a felek között, a győztest a két találkozó összesített pontszámával határozzák meg. A verseny minden szakaszában –beleértve a konzol döntőjét is–, ha a párharc a második után is egyenlő, akkor hosszabbítással folytatódik, és ha szükséges büntetőpárbaj dönt a győztes kilétéről.

Csoportmérkőzések

Minden egyes playoff esemény 64 játékossal startol el, 32-en pedig a továbbjutnak az egyenes kieséses szakaszba.

A csoportmeccseket svájci rendszerben bonyolítják le, ami a következő szempontokat jelenti:

  • Minden résztvevőnek figyelembe veszik az eredményeit, így mindenki csak olyan játékos ellen játszik, akinek ugyanolyan győzelem-vereség aránya van
  • A versenyzők hét kört (tizennégy mérkőzést) teljesítenek ebben a szakaszban
  • Senki nem játszhat ugyanazon ellenfél ellen a következő körökben
  • Azok a játékosok, akik 4 győzelmet aratnak, továbbjutnak
  • Azok a játékosok, akik 4 vereséget szenvednek, kiesnek

Nem lesz könnyű dolga Gabinhonak, hiszen tapasztalt és erős ellenfelekkel szemben kell bizonyítania. Az alábbi tornagyőztesek listája impozáns és még rajtuk kívül is lesz pár nagyon komoly riválisa:

  • Conran “FNATIC Rannerz” Tobin - Az AS Roma és a Fnatic játékosa, megnyerte a Gfinity Elite Series UK versenyét
  • Fabian “FUTWIZ Dubzje” De Cae - Az ESWC Paris aranyéremmel biztosította a helyét a mezőnyben, többek között a manchesteri bajnokot, Msdosary-t legyőzve
  • Samer “Samer96” Elbadar - Az ausztrál E-League-ben aratott diadal meghozta számára a kvalifikációt

A verseny egésze alatt nyeremények várnak a nézőkre, ha hozzácsatolják a Twitch-hez a fiókjukat! A mérkőzéseket (remélhetőleg Gabinho is képernyőre kerül) az alábbi csatornán követhetitek figyelemmel:

Szurkoljunk együtt Gabinho sikeréért!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!