Egyetlen meccsre Gabinho a továbbjutástól Amszterdamban!

Egyetlen meccsre Gabinho a továbbjutástól Amszterdamban!

Hollandiában a magyar e-sportoló a világ legjobbjai ellen eddig három győzelmet és két vereséget gyűjtött, –így a mai nap még izgalmasabb lesz.

Hétfőn kezdte meg Szirtesi "Gabinho" Gábor a szereplését a FIFA18 FUT Global Series Amsterdam Playoff tornáján, melyen a világ 64 legjobb Xbox One-os játékosa ellen bizonyíthat. A svájci lebonyolítási rendszer miatt egyetlen csoport van mindössze, a résztvevők az első sorsolást követően mindig az azonos győzelem és vereség aránnyal rendelkezők közül kapnak ellenfelet. Minden körben oda-visszavágó alapján dől az aktuális győztes kiléte.

Gabinho első ellenfele a szaúdi Khalid “The Royal” Aloufi volt. A Falcon eSport játékosa nem egy kis név mezőnyben, azonban eltörpül csapattársa MsDosary mellett, aki például Manchesterben is a legjobbnak bizonyult. Ettől függetlenül nagyon szoros és kiélezett párharcot vívtak, végül a rendes játékidőben nem is sikerült dönteniük, a hosszabbításban azonban hazánk fia bírta jobban idegekkel, és megszerezte a győzelmet jelentő találatot.

Gabinho 4-3 The Royal

A következő körben a Schalke04 egyik legjobbjával találkozott. A mindössze 19 esztendős Tim "Tim Latka" Schwartmann már 2016 júliusában szerződést kapott a német futball klubtól. Ennek ellenére Gabinho nagyon megizzasztotta, de sajnos az első mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedett. Aztán a fordulást követően ugyanez volt az eredményt, de már ő volt előnyben, szóval ismét hosszabbításra került sor. Kétszer azonban nem sikerült egymás után is csodát tennie, Tim betalált és egy góllal jobban bizonyult.

Gabinho 5-6 Tim Latka

A harmadik fordulóban az eddigi legnehezebb feladat várt a magyar fiatalemberre, hiszen a FUT Barcelona bajnokát, a 16 éves Donovan “F2Tekkz” Hunt-ot kellett volna legyőznie. Elég hamar kiderült, hogy ez bizony koránt sem ilyen egyszerű, a brit gyors vezetést követően végig uralta a mérkőzéseket, ez pedig láthatóan nem ízlett Gabinhonak. Tekkz beindult és megnyitotta a gólcsapot, végül egy nagy arányú diadalnak örülhetett.

Gabinho 4-10 F2.Tekkz

A NRaseck és Hashtag Harry elleni vereséget követően Matteo "RiberaRibell" Ribera egy megnyugtató sikert könyvelhetett el Kayo ellen. Ez tette őt veszélyessé a negyedik fordulóban, azonban világossá vált, hogy Gabinho-nak nem okozott gondot, egy szoros 2-2 után 2-0-val tudta le ezt a párharcot. Bár a brazil többet próbálkozott a kapu előtt, de a magyar játékos labdabirtoklása teljesen felőrölte.

Gabinho 4-2 MKERS RiberaRibell

A hétfői nap utolsó körében megkapta a PSG egyik játékosát, Gordon "Fiddle" Thornsberry-t. Az amerikai e-sportoló ott volt Barcelonában, de a legjobb 16-ba akkor nem sikerült beverekednie magát, aztán május elején a Gfinity US Spring Cup-ot nyerte meg. Ezek hallatán szintén kőkemény összecsapásra volt kilátás. Ennek megfelelően az első mérkőzés mindössze egy gólt hozott, a legfontosabb viszont, hogy Gabinho örülhetett a végén. A visszavágón ez meg is hozta a kedvét, hiszen 4-1-ig meg sem állt, viszont a második félidőben meleg lett a pite, ugyanis Fiddle sikeresen kiegyenlített. Többre azonban nem futotta már, így, ha kevéssel is, de jobbnak bizonyult nála Gabinho. Ez pedig azt jelenti, hogy a harmadik sikerét aratta, így egy győzelemre van a csoportból való továbbjutástól!

Gabinho 5-4 Fiddle

Ma az utolsó két fordulót rendezik meg a versenyen, a mérkőzések déltől indulnak. Ha hihetünk az információnak, akkor Gabinho Oregel "RemiMartinn" Martin ellen folytatja a küzdelmeket. A két körből egyet kell megnyernie, hogy kvalifikálja magát az egyenes kieséses rájátszásba. Onnan pedig további egy diadalra van a vb finálét jelentő top 16 helyezéstől. Egyelőre ennyire ne szaladjunk előre, inkább kövessük együtt a szereplését és nézzük a hivatalos streamet, hátha ő is képernyőre kerül! Emellett ne felejtsétek el, hogy az amszterdami verseny egésze alatt, ha nézitek a tornát, akkor bizony nyerhettek is. A Global Series Amsterdam az alábbi csatornán lesz elérhető 12 órától:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!