Megismétlődik a csoda? Válaszol a Last of Us 2

Megismétlődik a csoda? Válaszol a Last of Us 2

A Naughty Dog ismét bebizonyíthatja, hogy egyszerűen képtelen hibázni. 

Ha van olyan fejlesztőcsapat, akinek neve szinte biztosan garanciát jelent a sikerre, akkor az amerikai Naughty Dog az, hiszen  –többek közt– olyan legendás játékokat köszönhetünk nekik, mint a Crash Bandicoot, a Jak and Daxter, a felejthetetlen Uncharted széria, vagy éppen a 2013-ban megjelent Last of Us. Utóbbi minden idők leggyorsabban fogyó PlayStation exkluzív címe lett, mellette pedig számtalan egyéb díjat is bezsebelt. Nem volt kérdés tehát, hogy a PlayStation 4-es felújított változata után folytatódni fog a történet. 


Az igazán elhivatott rajongók már jóideje örülhetnek, ugyanis a folytatásnak számító Last of Us: Part II-ben a már 19 éves Ellie és szakállas barátunk, Joel kalandjaiba fogunk belecsöppenni. A Naughty Dog már a legelején megnyugtatott mindenkit:  az új részt egy többször átgondolt, jól megalapozott ötletre építik fel, ami lényegében az első epizód történetének kiegészítése lesz, –így a két játék együtt egy sokkal grandiózusabb sztorit fog elmesélni nekünk. 

A második részben ráadásul szakítanak a hagyományokkal: Elliet fogjuk irányítani, ami Joel után biztosan jelentős hatással lesz a játékmenetre. A történetmesélésért viszont nem kell majd aggódnunk, hiszen ez mindig kiemelkedő volt a fejlesztőcsapat eddigi játékaiban, továbbá  –a biztonság kedvéért– szerződtették a Westworld egyik íróját is annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb élményben lehessen részünk. 


Az HBO méltán népszerű sorozatából azonban egy másik embert is leigazoltak, ugyanis Shannon Woodward színésznő szereplőként fog megjelenni a Last of Us folytatásában, –bár azt még nem tudjuk, hogy pontosan kit fog alakítani. A főszereplők tekintetében viszont változatlan a felállás: Ellie szerepében Ashley Johnson-t, Joelként pedig a jó öreg Troy Baker-t fogjuk 'viszontlátni'. 

Nem véletlen azonban, hogy a fenti, második előzetes után minden valamire való rajongó csak a padlón keresgélte az állát, hiszen ennyire intenzív-, és brutális jelenetsorra nem igazán számítottunk. Természetesen azt még nem árulták el a fejlesztők, hogy pontosan kiket láthatunk a videóban, mivel először azt szeretnék, hogy különböző teóriák szülessenek róluk, aztán majd később leleplezik őket. 


Sokaknál azonban kiverte a biztosítékot a legfrissebb trailer, ezért a PlayStation márkaigazgatója, Jim Ryan is megszólalt. Egy interjúban elmesélte, hogy a Last of Us idősebb játékosoknak készül, ami rendesen át fogja szakítani az eddigi határokat. Szerinte a folytatás jó eséllyel 18+-os besorolást fog kapni, de ezzel neki nincs semmi problémája. 

A játék rendezője (és egyben írója), Neil Druckmann is sötétnek festette le a Last of Us: Part II-t, amiben senki se lesz biztonságban, így akár mindkét főszereplőnk is életveszélyes helyzetekbe kerülhet. Jelenleg kisebb összeget mernénk feltenni arra, hogy valamelyikük meg fog halni, –ami azért is igaz lehet, mert az első résszel szemben itt már a gyűlöleté lesz a főszerep.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.