Magabiztos MTK továbbjutást hozott a TV-s kupa első játéknapja

Magabiztos MTK továbbjutást hozott a TV-s kupa első játéknapja

A második helyet pedig a DVTK-nak esélyt sem hagyó Debrecen szerezte meg.

Az I. DIGI eSport FIFA Pro Clubs Kupa 6 sportklubbal indult útjára, s a résztvevőket két csoportra osztották. Az A jelű trióba az MTK Budapest, a Debreceni VSC és a Diósgyőri VTK került. Május 29-én rendezték az első játéknapot, ahol mindhárom együttes pályára lépett és egyetlen mérkőzést játszottak egymás ellen. Az MTK magabiztos játékkal uralta mind a DVSC, mind a DVTK elleni találkozóját, igaz az előbbi együttes ellen szorosabb lett a végeredmény.

MTK 2-1 DVSC

Az első félidőben csak a kék fehéreknek volt kapura lövésük, azonban találat nem született. A második játékrészben aztán megtört a gólcsend, az 57. percben egy kapusról kijövő labdát juttatott a hálóba Kevinho. Tíz percre rá egy tetszetős támadás végén a bal oldalról érkező beadásra érkezett szemfülesen Floo, és bepöckölte az egyenlítő találatot. Az első próbálkozásából gólt szerzett a debreceni gárda. Aztán a hajrá éppen csak megkezdődött, egy tizenhatos előterében visszaszerzett labdával ugratta ki Pedro Divi-t, aki 11 méterről beállította a végeredményt.

DVSC 2-0 DVTK

Itt sem született találat az első játékrészben. Mondhatni kiegyenlített volt a játék, bár többet birtokolta valamivel a labdát a Diósgyőr, a Debrecen jóval többször próbálkozott a gólszerzéssel. A 69. percben aztán a bajnokságban is remeklő Gabem révén a vezetést is megszerezték. Hiába a DVTK minden erőfeszítése; a hazaiak leleményesebbek voltak, a lefújás előtt egy perccel egy szemrevaló támadás végén csak bepofozták a labdát a hálóba.

MTK 4-1 DVTK

A bajnokságban már rutinos játékosnak számító Fruzsival lépett pályára az MTK, a meglepetés ereje pedig hamar hatott, ugyanis az első negyedóra után vezetést szereztek a kékek. Az első félidőt előnnyel is zárták, a fordulást követően egy beívelt labdára megint az ellenfél érkezett jobban, egyenlített a Diósgyőr. A hajrára pedig teljesen elfáradt a borsodi együttes, előbb Divi pazar kiugratását váltotta gólra az MTK, aztán egy nagyon vitatott büntetőt értékesítettek, majd a Debrecen ellen is betaláló Kevinho alakította ki a végeredményt egy szép csel után.

A gólösszefoglalót most egyben megtekinthetitek:


Kommentátor: Nagy Viktor

Az első játéknapon tehát lezajlottak az A csoport küzdelmei, melyet az MTK veretlenül zárta, mögöttük a Debrecen kvalifikálta még magát a legjobb négy csapat közé, a DVTK azonban búcsúzni kényszerült. Íme a tabella:

Június 2-án, kedden a B csoport küzdelmeivel folytatódik a kupa a DIGI eSport csatornáján.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!