molnargabo visszavágott, ő lett a PlayIT FIFA18 Xbox bajnoka!

molnargabo visszavágott, ő lett a PlayIT FIFA18 Xbox bajnoka!

Elképesztően jó meccset játszott a két nagy rivális egymással!

Szombaton lezajlott az idei első, budapesti PlayIT, ahol természetesen a FIFA18 is főszerephez jutott: az Esport1 szervezésében minden bizonnyal az idei utolsó, hivatalos FUT bajnokság zajlott itthon a széria 18-as kiadásában, így a tét a győzelem mellett az is volt, hogy ki lesz a játék presztízs királya. 16 PS4 és 16 XBOX játékos jutott a 300.000 Ft összdíjazású LAN fináléjába a versenyt megelőző, az ESL oldalán lebonyolított online selejtezőből, ahol oda-visszavágós, egyenes kieséses rendszerben küzdöttek a felek egymással egy teljes napon keresztül, hogy kiderüljön, ki a legjobb játékos az egyes platformokon. 

Sokan szurkoltak kedvencükért a PlayIT-en

Külön öröm volt, hogy a legjobb 32-be bejutott számos sportklub is: az MTK, a DVSC, a DVTK, a Honvéd és még a Ferencváros is képviseltette magát saját FIFA játékosával. PS4-en elképesztően szoros meccsek voltak már a legjobb 4 közé jutásért, majd utána a döntőért is: UVBVB hosszabbításos-aranygólos meccsen győzte le a Fradi játékosát, Gogetinho-t a döntőért, míg a másik két nagy, Nagy Dániel és az MTK-s Nagy Dávid párharca végül előbbi győzelmét, és így döntőjét hozta.

UVBVB és Nagy Dániel döntőzött tehát, a kettejük csapata közti különbség az előzetesen látottak alapján egyértelműen UVBVB felé billentette a mérleg nyelvét. Mégis, Nagy Dániel elképesztő védekezésének köszönhetően, sikerült kihoznia 2-2-re a meccset a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban egy a tizenhatos közepére pöckölt labdába Dybala úgy csúszott bele, hogy az elpattant a kapus mellett, ezzel 3-2-re módosította a saját javára az eredményt. UVBVB szétbombázta az utolsó percekben ellenfele kapuját, de gól már nem született, ezzel Nagy Dániel lett a FIFA18 PS4 bajnoka! A bronzmeccs egy különleges, rangadós FTC - MTK párharc lett volna egyidőben az XBOX döntővel, de a felek úgy döntöttek, hogy kiegyeznek döntetlenben és inkább figyelemmel követik molnargabo és Gabinho gigászi küzdelmét a végső győzelemért!

A FIFA verseny legkisebb szurkolója

Az XBOX ágon mindkét játékos könnyedén szaladt végig, molnargabonak az elődöntőben volt egy szorosabb meccse, de végül ott is nyerni tudott két góllal, Gabinho pedig kicsit lassan melegedett be, de aztán már jöttek a 4-5-6 gólos meccsek, nem nagyon veszélyeztette senki kettejük fináléját. Az első meccsen nagyon óvatosan játszott mindkét játékos, emiatt nem is volt túl sok kapura lövés. Gabinho szokásához híven sokat birtokolta a labdát, molnargabo pedig azon dolgozott, hogy sikerüljön éket vernie ellenfele védelmébe. A 90. percig 1-1 volt az állás, de az utolsó pillanatban jött gabo és Gullittal eldöntötte a meccset. Pedig Gabinho is befejezhette volna, a 88. percben egy beívelt labdát csak hajszállal fejelt mellé.

Gabinho nem volt boldog

A második meccsen Gabinho szinte azonnal betalált a kezdő sípszót követően, így ismét egál volt a meccs. Gabo a félidő végén egyenlített, majd a szünet után megint Gabinho villant. molnargabo azonban ma verhetetlen volt, sikerült rést találnia ellenfele pajzsán, a 2-2 pedig már azt jelentette, hogy Gabinhonak teljes erővel támadnia kell. A támadóbb felállás pedig végül megbosszulta magát: molnargabo belőtte a mindent eldöntő, harmadik gólt is, ezzel 2-1, 3-2-re, összesítésben pedig 5-3-ra megnyerte a döntőt. 

A mérkőzéseket visszanézhetitek innen:

Nézd meg esporthutv PlayIT Budapest - FIFA18 FUT Verseny döntő című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A hazai FIFA18 FUT versenyek ezzel lényegében véget értek, a következő nagy torna már a FIFA19-ben várható!

PlayIT FIFA18 Summer Cup by Esport1, végeredmény:

Xbox:

  1. molnargabo (DVSC)
  2. Gabinho
  3. deakdani

PlayStation4:

  1. nagydaniel7
  2. UVBVB 
  3. Gogetinho és Divi (FTC, MTK)

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!