Viking táncot járnak az izlandiak a World Cup módban

Viking táncot járnak az izlandiak a World Cup módban

Zseniális feature-rel tiszteleg az EA a kis ország előtt.

Aki figyelemmel kíséri a hazai labdarúgást, biztosan hallott már Izlandról: a parányi, mindössze 334 ezer lakosú ország történetében először szerepelt nemzetközi tornán, amikor kivívta a 2016-os Európa-bajnoki részvételt. Ráadásul egy csoportba kerültünk velük, és egy nagyon nehéz meccsen, 1-1-es döntetlent játszottunk velük. 2018-ra pedig már le is hagytak minket: míg a magyar válogatott játékosai a kanapén nézik majd az idei világbajnokság meccseit, addig a picike Izland ismét csodára készül, ugyanis az ország történetében először szerepelhetnek világbajnokságon. Soha nem volt még olyan ország, aki ilyen alacsony lélekszámmal kijutott volna egy vb-re.

Ráadásul olyan csoportba kerültek, ahonnan akár még a továbbjutás is meglehet: Argentína sose szokott jól szerepelni a nemzetközi tornákon, hiába van teletűzdelve olyan sztárokkal, mint Messi, Agüero vagy Higuaín, míg Horvátországgal és Nigériával –egy kis szerencsével– akár még el is bánhatnak.

Persze az EA is felfigyelt az északi országra, ahol egyébként a viking kultúrának nagy hagyománya van, és egy különleges Viking buzdítást pakolt bele a FIFA18 World Cup módjába:

FIFA 18 World Cup Viking Thunderclap addition from r/FIFA

Az izlandi szurkolótábor kántálása már korábban is benne volt a játékban. Jó látni, hogy most végre bekerült egy animáció is, mert nagyon ütős lett! Ti milyen, országra szabott tartalmat látnátok még a WC módban?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!