A LoL leghaszontalanabb tárgya - sokan nem is találkoztak még vele

A LoL leghaszontalanabb tárgya - sokan nem is találkoztak még vele

Nem azt mondjuk, hogy senki nem ismeri, de sokan még életükben nem használták, vagy ha igen, akkor is maximum egy-két alkalommal.

Sokat foglalkozunk a LoL-lal, figyeljük a patch-eket változásokat legyen szó hősről, vagy tárgyról, esetleg rúnáról, netán magáról a játékról. Ezek között azonban az említett tárgy legalább annyira ritka, mint a játékosok invetory-jában. Egyszerűen nincs olyan helyzet, amikor ne lehetne valami hasznosabbat venni. Érdekes módon már több mint hat éve benne van a játékban, de sok más tárggyal ellentétben még nem vették ki, pedig korábban erre már több példa is volt. Ha egy tárgy elavulttá, vagy fölöslegessé vált, mivel nem használta senki, akkor azt rendszerint eltávolították.

Lehet, hogy annyira feledésbe merült, hogy már a fejlesztők is megfeledkeztek róla. Utoljára a 7.12-es patch-ben nyúltak hozzá, ekkor is csak az árát növelték, azt megelőzően pedig az 5.22-es patch óta teljesen érintetlen a tárgy és még akkor is csak árbeli változtatásról beszélünk. Az utolsó érdemleges változást az 5.16-ban kapta, ekkora az alap HP regent növelték 150%-ra 100-ről, míg a mozgási sebesség bónuszt 20%-ra csökkentették 30-ról, illetve 2 mp alatt vesztettük el ezt a sebességet, nem azonnal. Ez a patch 2015 augusztus 20-án, vagyis lassan több mint 3 éve jött ki.

Ha még mindig nem rémlik, hogy miről beszélünk, az említett tárgy az Ohmwrecker, vagy magyar nevén egyszerűen Toronytörő. Így sem stimmel?

Végigkérdezve az egész szerkesztőséget, már aki LoL-ozik, egy kézen meg lehetne számolni, hogy összesen hányszor használtuk ezt a tárgyat. Mostani változatát, ahol már egy Raptor Cloakból és egy Kindlegemből épül, már a 4.20-as patch-ben megkapta, vagyis több mint négy éve szerepel, de korábbi változatai visszanyúlnak egészen az első szezonig. A statok ugyan változtak, de az aktív része az mindig ugyanaz maradt, egy ellenséges tornyot tud kikapcsolni pár másodpercre, jelen eset szerint összesen 2-re. Ez azt jelenti, hogy a torony ugyan sebezhető, de támadni nem fog ez alatt az időtartam alatt. Ezt a képességet 2 percenként tudjuk használni és mivel Raptor Cloak van benne, ezért gyorsabban mozgunk a tornyok közelében.

Nevét egyébként egy Youtube-erről kapta, mivel anno több mint 1000 referenciája volt, vagyis több mint ezer embert hívott meg a játékba, akik aktív játékosok maradtak. Akkoriban még nem úgy hasított a LoL, mint mostanában, feltörekvő játék volt a gaming piacon és az ilyen meghívások sokat számítottak. Ezzel köszönte meg a Riot Games a hozzájárulását, vagyis elnevezett utána egy olyan tárgyat, amit igazán sosem használtak ki a játékosok.

Hogy miért van még egyáltalán a játékban, vagy egyáltalán miért nem dolgozzák át végre, az talán a legnagyobb rejtély. Nem is oly régen, az ADC tárgyak bemutatásával is kivettek korábbi itemeket, amikre már nem volt szükség, mint a Cloak of Agility, vagy a Giantslayer. Talán pont azért szerepel még a boltban, mert egy élő emberről nevezték el, ki tudja.

Ti hányszor használtátok már ezt eddigi játékaitok során?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!