Íme a 10 legtöbb pénzt gyűjtött magyar e-sportoló!

Íme a 10 legtöbb pénzt gyűjtött magyar e-sportoló!

Utánanéztünk, hogy kik a legtöbb pénzt kereső magyar e-sportolók ezidáig.

Hogy mekkora pénzeket kaszál egy e-sportoló napjainkban már nem is annyira meglepő. Hazánk is bővelkedik profi játékosokból, akiknek a nyereményeiből befolyt összegeket az esportsearnings.com segítségével bemutatjuk nektek egy tízes listán.

Jöhet a legális e-sportfogadás Amerikában

Minden állam maga dönthet az ügyben, de a kongresszus is megszavazhatja a következő napokban.

Kezdjük hátulról (a tizedik helyezettől), és szépen sorjában haladjunk előre.

10 - Jérôme "shiddy" Tóth - 9,896$

A csak félig magyar származású német játékos még CS 1.6-al játszott, amikor ezt a mennyiségű pénzt összegyűjtötte. Aktív pályafutása körülbelül 2003 körül kezdődött és egészen 2010-ig tartott. Az első nagyobb versenye az ESL Counter-Strike Champions League első szezonja volt amit egyből meg is nyert a Team64.AMD csapatával, maguk mögé utasítva az SK Gaminget. Ezt követően kilencszer játszott ESL Pro Series Germany döntőt, ahol legtöbbször a legendás mousesports ellen buktak el. Egyetlen LAN győzelemmel büszkélkedhet, ez pedig a 2008-as franciaországi Mirage LAN volt.

9 - Fodor "FLEAV" Levente - 10,578$

Gondolom a mi kis Levikénket senkinek sem kell bemutatni, jelenleg a GameAgents csapatában játszik. Korábban megfordult már külföldön is a Prophecy-ben, akikkel a Gfinity Elite Seriesben értek el második helyezést. A legtöbb pénzt még úgy is, hogy csak az 5-6. helyen végeztek, a V4 Future Sports Festivalon gyűjtötte, ahol hősiesen helytálltak még a világelső FaZe Clan ellen is.

8 - Bea "FLASH" Viktor - 11,035$

Rengeteg versenyen vett már részt akár itt Magyarországon is FLASH és a legtöbb forint alapú nyereményt a 2015-ben rendezett PlayIT-ről vitte haza, 129 ezer Ft-ot. Ezen kívül a külföldi csapataival is szépen helytállt különféle versenyeken, mint például két éve az IOS Pantamera CS:GO Challenge-n. Legtöbb pénzt viszont az Uprise Champions Cup negyedik szezonjában nyerte, még az Escape Gaming égisze alatt.

7 - Domoszlay "koloRRR" Ádám - 11,735$ 

FLEAV-hoz hasonlóan ő is a V4-en és a Gfinity Elite Series-en zsebelte be a legtöbb nyereményét. KoloRRR azért került előrébb a listán, mert ő már egy picit régebb óta ott van a magyar elitben és ezáltal több, akár mix csapattal is megfordult kisebb nagyobb tornákon, amiket jó eséllyel meg is nyertek.

6 - Subicz "bluerzor" Dániel - 11,976$

Vizicsacsi után a második legsikeresebb LoL játékosunk, aki már lassan körbejárta Európát, 'otthon' után kutatva. Első külföldi csapata a GamersOrigin volt Franciaországban, ahol nem nagyon találtak legyőzőre. Sorra nyerték a francia kupákat, legtöbb pénzét itt nyerte. Ezt követően Spanyolországba igazolt a Movistar Riders csapatába, viszont itt nem töltött annyi időt, mint a franciáknál, ugyanis jelenleg a Team Vitality Academy csapatában 'tengeti' mindennapjait.

5 - Flick "Fusen" Róbert - 26,448$

A legsikeresebb Heroes of Newerth játékosunk. Legjobb eredménye egyértelműen a Heroes of Newerth Tour harmadik szezonjának világbajnokságának megnyerése volt, még 2015-ben a Bad Monkey Gaming színeiben. Ezen kívül rengeteg online kupán ért el dobogós helyezést is.

4 - Birgány "RAISY" Adrián - 36,005$

RAISY, vagy NOFEAR, ki éppen, hogyan ismeri. Adrián legtöbb pénzét természetesen Quake Championsban nyerte, ugyanis még 2017 októberében egyből meg is nyerte a Dremhack denveri állomását. Ezen kívül a VB-n is résztvett, ahol sajnos a 9-16. helyet tudta megszerezni. Ezen kívül gyűjtött be bő 3 ezer dollárt WarCraft III-ból is, valamint egy kis CSGO és OW is belefért a nyereményekbe.

3 - Kiss "Vizicsacsi" Tamás - 42,399$

Ezidáig az egyetlen LCS-ben játszó magyar játékosunk. 2014-ben röppent fel először a neve, amikor csapatával, a Unicorns Of Love-val bejutottak a következő évi EU LCS-be. Egyből még 2014 decemberében, az első komolyabb versenyükön, az IEM IX San José-n meglepetés csapatként egyből a döntőig meneteltek. Ezt követően az EU LCS-ben is folytatták ezt a meglepetés jóformát és  az első szezonjukban egyből a rájátszás döntőjéig jutottak, ahol sajnos alulmaradtak. Ezt követően számos versenyen vett részt Vizicsacsi csapatával, viszont a legtöbb pénzt a 2017-es EU LCS második helyért kapta.

2 - Szirtesi "Gabinho" Gábor - 49,429$

A második legtöbb pénzt nyert magyar e-sportoló a mindössze 17 éves Gabinho lett, aki a V4 Future Sports Festivalt tudta megnyerni. Gabionho a semmiből jött, ugyanis senki sem tartotta esélyesnek a verseny elején, viszont ő megmutatta, hogy van itt helye. Olyannyira , hogy meg is tudta nyerni a versenyt és kvalifikálta magát a FIFA VB kvalifikációra, ahol már csak egy meccs hiányzott neki a továbbjutáshoz.

A vb részvétel kapujában egy brazil állította meg Gabinhot!

Derekasan helyt állt a magyar játékos, de az első meccs miatt nem tudta már ledolgozni a hátrányát, –így nem jutott ki a vb-re.

1 - Böröcz "DeadFox" Bence - 81,324$

Kinek meglepetésére, kinek nem; a legtöbb pénzt nyert magyar e-sportoló DeadFox. A magyar CSGO játékos, már 2016 ősz óta a HellRaisers csapat tagja, akikkel azóta számos eredményt ért el. Természetesen ő is az eddigi legnagyobb nyereményét a V4-en gyűjtötte össze, ahol a 3-4. helyet szerezték meg. Rengeteg versenyen vett részt már csapatával. Nézzük is meg a legfontosabbakat: Bets.net Masters - első hely, ESL Pro League Season 6 Finals - 5-6. hely, StarLadder i-League Season 3 - 3-4. hely, kettő DreamHack második hely. Forintba átszámolva Bence eddig, több, mint 22 millió forintot nyert már. 

Összességében büszkék lehetünk fiainkra, akik hazánkat képviselik. Reméljük, hogy majd egyre több profi magyar e-sportolót láthatunk nagyobb rendezvényeken.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.