Sneaky, Jensen és Smoothie

Sneaky, Jensen és Smoothie "kispadra" került a Cloud9-nál!

Legalábbis az NA LCS első hetére biztosan, helyüket az Acadamy csapat játékosai fogják átvenni. Jack, a tulaj és Reapered, az edző számoltak be a változásokról.

Nagy bejelentést tett tegnap a Cloud9 az LCS csapatuk kapcsán, rögtön három játékost is lecserélnek, legalábbis az első hétre biztosan. Sneaky, Jensen és Smoothie már jó ideje erősítik a csapatot. Sneaky főleg, –hiszen ő már az indulás óta itt van–, de ez is csak azt mutatja, hogy senkinek sincs biztos helye az LCS-ben, ha nem tesz eleget érte.

"Bárcsak látnátok a mostani LCS scrimmeket, a solo queue semmi ahhoz képest"

Aioween | 18/06/13 17:24A Misfits edzője írta ki ezeket a sorokat twitterre. Minden liga érdekesen indult eddig a világon, úgy tűnik ez alól az EU LCS sem lesz kivétel, sőt. Most pénteken, június 15-én kezdetét veszi az EU LCS nyári szakasza!

Most szombaton, június 16-án veszi kezdetét az NA LCS nyári szakasza, ám ők hárman nem szerepelnek majd a színpadon. A döntésről és annak okairól Jack Etienne, a Cloud9 tulajdonosa és Reapered, a csapat vezető edzője számolt be egy rövidebb videóban. A három említett játékos helyét Goldenglue veszi át miden, Keith az ADC pozícióban és Zeyzal támogatóként. Ők mind a szervezet academy, azaz B csapatában játszanak és Jack-ék elmondása szerint nagyon keményen dolgoztak az utóbbi időben. Amennyire ki lehet venni a szavaikból, valószínűleg jobban, mint Sneaky-ék.

Ez persze sokként érintheti a rajongókat, főleg Sneaky távozása, –aki alapvetően egy nagyon közkedvelt játékos vicces streamjei, emberközeli személyisége, na és persze az LCS játékosok közötti egyedülálló cosplay-ei miatt. A váltás okához még annyit tettek hozzá, hogy ez a három játékos per pillanat jobban teljesít, mint az eredeti tagok, ezért esélyt szeretnének adni nekik a bizonyításra, míg Jensenék addig az academy csapatban próbálhatnak szerencsét. A maradék két helyen nem történt változás, vagyis topon marad Licorice, míg a dzsungelben továbbra is Svenskeren lesz. Svent leszámítva a tudás lehet, hogy ott lesz mindenkinél, de a tapasztalat már más kérdés.

Goldenglue több csapatban is megfordult midesként –általában cserepozícióban–, és az esetek nagy többségében nem maradt az LCS-ben túl sokáig. Ez persze nem azt jelenti, hogy rossz játékos lenne, –ahhoz, hogy valaki egyáltalán idáig eljusson, valamit le kell tenni az asztalra–, de az a plusz, amit elvárnánk egy-egy játékostól nála nem mindig mutatkozott meg. A közelmúltban hosszabb időt töltött el Koreában fejlődése érdekében, most megmutathatja, hogy mire is képes. Eredeti célját tekintve egyébként ezeknek az academy csapatoknak pont az lenne a célja, hogy az LCS gárdákat segítsék a fejlődésben és akár belső, bizalmas környezetben tudjanak nyugodtan gyakorolni.

Ez nem egyedülálló tevékenység, egészen 2014-ig rendelkezhettek testvércsapatokkal a szervezetek, bár ezzel leginkább a koreaiak éltek csak. Az akkori VB-t is a Samsung White nyerte, beelőzve az addig erősebbnek tartott Samsung Blue-t, ám utána a Riot betiltotta ezeket. 

Aggodalomra azonban nincsen ok, ez nem jelenti azt, hogy Sneaky, Jensen és Smoothie végleg eltűntek volna a süllyesztőben. A helyek továbbra is dinamikusak, azaz akár hétről-hétre lehet cserélni és csak rajtuk múlik, hogy visszaküzdik-e magukat az LCS felállásba. A kérdés persze az, hogy mennyi motiváció maradt még bennük, mert többek közt ez is egy ok volt, mivel az újabbak motiváltabbak is egyben. Sneaky már hosszú évek óta játszik professzionális szinten, Jensen sem tegnap kezdte, boton pedig valószínűleg jobb ötletnek tűnt a komplett duot cserélni, semmint egy-egy embert.

Az új csapatot először szombaton, helyi idő szerint éjféltől láthatjuk az ellen a Clutch Gaming ellen, aki a tavaszi szakaszban az kiütötte még a döntő előtt a TSM-et. Ez azért volt nagy szó, mert mióta az NA LCS és a TSM létezik, még egy döntőt sem hagyott Reginald csapata.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.