"A PUBG-nak nem kell megvernie a Fortnite-ot" PlayerUnknown

Brendan Greene beszélt egy kicsit a PUBG-ről és a két játék közötti végtelen rivalizálásról.

Brendan "PlayerUnknown" Greene neve a PUBG játékosoknak nem lehet ismeretlen, de a Battle Royale-ok rajongói is hallhatták a PUBG atyjának a nevét. Az elmúlt hónapokban nem igazán állt a nyilvánosság elé, de ezúttal adott egy interjút az Engadgetnek, amiben kitér a PUBG és Fortnite közti harcra. Beszél kicsit a PUBG jövőjéről is és arról, hogy mi a terve a csapatnak, hogy visszaszerezzék a legjobb Battle Royale játék címet. Természetesen a feljelentésről akkor sem tudott volna beszélni ha szeretett volna; hiszen az éppen zajló ügyekről nem beszélhetnek a nagy nyilvánosság előtt.

Hogyan kerültök vissza a Battle Royale műfaj tetejére?

"A tervünk egyelőre az, hogy egy platformot nyújtsunk a modoknak és egy realisztikus Battle Royale-t készítsünk. De nem érzem úgy, hogy az a lényeg, hogy mi legyünk ennek a tetején. Ez arról szól, hogy egy új platformot építsünk azoknak, akik szeretnek játszani. Minket nem igazán érdekel, hogy ki a legjobb. Ami fontosabb az az, hogy a játékunk stabil legyen, és jó alapot adjon az e-sportnak.

Befolyásol titeket a Fortnite abban, hogy hogyan fejlesztitek a játékot?

"Nem. Nem igazán. Van... Oké, figyelj. A Fortnite még nagyon új élményt biztosít. Már egy éve a saját terveink szerint haladunk a PUBG-vel. Olyan megoldásaink és fejlesztési rendszerünk van, ami jelenleg jól működik. Természetesen mindig van fejleszteni való, de nem figyelünk másokat. Próbáljuk saját magunk kitalálni, hogy mit kéne tenni.

Inspiráló ez a nagy versenyzés? Ha valami olyasmit veszünk alapul, mint az autóipar és például azt mondjuk, hogy a Ford mindenkit jobb teljesítményre kényszerít, ti is ezt érzitek?

"Nem másolunk senkiről és van egy saját ütemtervünk. A konkurencia néha fenékbe billent. Ilyenkor ráébredsz arra hogy hol hibáztál, és ez szerintem egy jó dolog. Úgy érzem, hogy ez a Battle Royale-ok Battle Royale-ja lesz, mindenki ilyen játékot akar csinálni."

A PUBG inkább a lassan és alaposan elvet vallja ebben a versenyben?

"Nem hiszem, hogy versenyzünk. Jelenleg az a célunk, hogy stabilizáljunk és optimalizáljunk. Még az anti-cheatet is. Az elmúlt fél évben azzal foglalkoztunk, hogy megtaláljuk a csalókat. 50 ezer játékban körülbelül 500 csalóval találkoztunk. Ez szerintem egy hatalmas fejlődés."

Hogy néz ki a PUBG következő éve?

"Ez az év a stabilizálásról szól egyértelműen. Szeretnénk teljesen megoldani az optimalizációs problémát és "e-sport ready-vé" tenni a játékot. A következő év szinte csak az e-sportról fog szólni. Szeretnénk egy olyan platformot adni, ami rengeteg game modról szólhat. Kicsit többet akarunk adni, mint csak egy Battle Royale.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!