Így vélekednek a Bundesliga klubok az e-sportról

Rengetegen már rendelkeznek csapattal vagy játékossal, mások csak most kezdik felismerni a lehetőséget.

Az utóbbi 1-2 évben rengeteg hagyományos sportklub indított e-sport szakosztály akár hazai, akár világszinten. Ez alól a legmagasabb szintű focicsapatok sem kivételek, mint például a Bundesligában játszóak. Sokuknak már van vagy csapata, vagy játékosa, néhányaknál már konkrétan tervben van, valakik azonban még csak tapogatóznak, hogy mit és hogyan kéne. A német sportmagazin, a Kicker összeszedte mind a 18 csapatnak az álláspontját.

1. FC Nürnberg

A bajorországi csapat már viszonylag korán, 2017. októberében megtalálta az "úttörőket", két FIFA játékos Bubu és Hensoo személyében. Ahogy szinte mindenki, ők is leginkább a fiatal generáció megszólításáért vágtak bele az egészbe.

FC Bayern München

A futball-szakosztálynak ugyan nincs csapata, ellenben a kosarasaikkal, akik nagyjából egy-másfél hónapja igazoltak egy komplett NBA 2K csapatot. A 8 fős különítmény jelenleg Bayern Ballers Gaming néven versenyzik.

FC Schalke 04

A Bundesliga-klubok közül talán ők vannak benne legjobban, hiszen a szokásos sportszimulátoros csapat vagy játékosok helyett egy egész League of Legends csapatot is fenntartanak, ami nem mellesleg világszinten is megállja a helyét. A LoL-csapatnak magyar vonatkozása is van, hiszen jelenleg itt játszik Vizicsacsi.

TSG 1899 Hoffenheim

A kék csapattal nagyot fordult a világ, hiszen eleinte éles kritizálói voltak az e-sportnak, most azonban már bőven a tervezési fázisban vannak, elvégre a 2019-es virtuális Bundesligában már mindenképp el szeretnének indulni. A csapat hozzáállása egyébként jól tükrözi a globális közvéleményt is.

Borussia Dortmund

A dortmundi csapat marketing-igazgatója, Wacke szerint az e-sport egy "totális szar", ennek fényében pedig az elkövetkező években alig tudnánk elképzelni egy BVB-s e-sportolót. Csak a végén nehogy úgy járjanak, mint a Hoffenheim...

Bayer 04 Leverkusen

Hasonlóan a Nürnberghez, ők is egy FIFA játékost igazoltak, M4RV személyében, még 2017. decemberében. A klub akkor azt nyilatkozta, hogy örülnek a digitális nyitásnak.

RB Leipzig

Náluk nem valószínű, hogy sokáig kérdés volt, hogy hogyan is állnak az e-sporthoz, elvégre a csapat fő szponzora és pénzelője a Red Bull. Az energiaitalt gyártó cég elég aktívan jelen van a kompetitív videojátékok világában, így a csapat már 2017. augusztusában igazolt egy saját játékost.

VfB Stuttgart

Ők is még a korai időszakban, 2017. júliusában szereztek meg maguknak két játékost, a játék pedig mi más lenne, mint FIFA?!

Eintracht Frankfurt

A tesztmezejük az idei virtuális Bundesliga volt, ahova végül egy válogatóversenyen keresztül szereztek két játékost.

Borussia Mönchengladbach

Ők is a virtuális Bundesligán keresztül ismerkedtek meg az e-sporttal, ahova sokakhoz hasonlóan egy válogatóversenyen keresztül találtak játékosokat.

Hertha BSC

A fővárosi klub nem állt be a sorba, és nem egy már-már jónak számító játékost igazolt, ehelyett ők a fiatal tehetségek felkutatására mentek rá. Velük később egy saját akadémiát is indítanánk, innen pedig már egyenes út vezet a többi játék felé is.

Werder Bremen

A brémaiak ugyan elindultak az idei virtuális Bundesligában, azóta azonban semmit nem hallottunk a játékosaikról.

FC Augsburg

A szintén bajor futballklub még 2017 végén nyilatkozta azt, hogy az e-sport "egy valóban érdekes téma", azóta azonban semmit nem tettek az ügy érdekében.

Hannover 96

"Nagyjából másfél évvel ezelőtt ez a téma olyan messzi volt, mint egy első-másodligás csapatnak a Bajnokok Ligája-részvétel. Most azonban elindult az aranyláz." - nyilatkozta Josip Gravec, a futballklub marketing-vezetője, aki azt sem zárta ki, hogy hamarosan játékost vagy csapatot igazoljanak.

1. FSV Mainz 05

Ahogy a legtöbben, úgy a Majna mentiek is egy-egy játékost igazoltak, akik aztán a fehér-pirosakat képviselték a virtuális Bundesligában.

SC Freiburg

A dél-német csapatról egyelőre biztosan nem hallunk e-sport terén, azonban állításuk szerint továbbra is aktívan foglalkoznak a témával.

VfL Wolfsburg

Ők a legöregebb rókák (na jó, farkasok) a Bundesligás csapatok közül, hiszen már 2015. májusa óta rendelkeznek két FIFA játékossal. A klub ügyvezető igazgatója, Dr. Tim Schumacher pedig az egész e-sport vonalat jó iránynak tartja.

Fortuna Düsseldorf

A frissen feljutott csapatnál ugyan már foglalkoztak az e-sporttal, egyelőre azonban sokkal fontosabb nekik, hogy kellően megerősítsék a keretüket, hogy a legmagasabb osztályú ligában is megállják a helyüket.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!