Rekkles supportolt, míg a Heimerdingerek szétszedték az EU LCS-t

Rekkles supportolt, míg a Heimerdingerek szétszedték az EU LCS-t

Attila és Hjarnan is tovább folytatta Heimer egészen elképesztő 100%-os győzelmi arányát.

Június 15-én késő délután belekezdtünk az európai LCS nyári szakaszának első hetébe és napjába, ahol tudtuk, hogy kemény draftokra számíthatunk. Ami a következő öt meccsen történt azonban, az a LoL első szezonját is kenterbe verte. A legelső körben minden úgy indult mintha a tavaszi splitet néztük volna, de egy hirtelen váltásnak köszönhetően már ott is egy igazi fiesztát láthattunk.

Vitality vs. Splyce (1-0)

Yamatocannon csapata okkal lehetett magabiztos, hiszen a Vitality-ben ott volt a tavaszi split legjobb újonc játékosa az olasz csődőr Jizuke és Minitroupex (aki időközben Attila névre váltott), de eddigi ismereteink alapján tudtuk, hogy biztosan nem ADC-t fog játszani boton. A draft a szokásos módon indult: a Vitality megszerezte Zoe-t, míg a Splyce inkább Ireliat és Trundlet preferálta. Az első hat pick között csak Fiddlesticks lehetett kisebb meglepetés, de semmi eget rengető nem történt. Ekkor viszont jött Attila és instalockkolta Heimerdingert. Igen, jól hallottátok. Azt a Dongert, akit eddig négyszer láthattunk az EU LCS történetében (általában csak troll meccseken, amik már nem számítottak) de az öreg Turret zsonglőr mind a négy mérkőzést megnyerte, így egy 100%-os győzelmi arányú Heimerrel töltöttek be a csapatok. A felállás a következő volt:

A meccs az első percekben a szokásos módon alakult. Az egyetlen meglepetés az volt, hogy boton a Heimer+Fiddle duó könnyedén elhozta az első gyilkosságot, míg az Irelia mid konkrétan szétcincálta Zoe-t. Innentől a mérkőzés a szokásos mederben folyt, hiszen mindkét csapat szeretett volna kicsit megerősödni a mid game-re. Végül egy jó Baron harcnak köszönhetően Cabochard –azaz Aatrox– összeszedett egy triple-t és a Baront is, amitől már nem volt visszaút, hiszen Heimer végtelen pusholása és Zoe kilométerekről érkező "rakétái" szétszedték a Splyce csapatát. A Vitality borzalmasan erősen kezdte ezt a splitet, és kíváncsian várjuk, hogy vajon megtudják-e tartani ezt a lendületet.

GIANTS! vs. H2K-Gaming (1-0)

Mire is mennénk egy jó öreg európai clownfiesta nélkül már az első napon. Talán a mezőny két leggyengébb csapata csapott össze egymással, legalábbis elsőre úgy tűnt, hiszen 46 percig húzták a felek és tényleg ide-oda dobálták az előnyt. A felállásba nem voltak túl nagy meglepetések egyedül az H2K ADC-je játszott Karmával, míg Betsy a Giants midese úgy döntött, hogy ő most Azirozni fog, ami a végjátékra meg is hozta a gyümölcsét.

A Giants megszerezte a korai előnyt és minden egyes objektívet megszerzett az H2K elől. Végül a jobb csapatharcnak köszönhetően nagyon visszajöttek a meccsbe Selfie-ék, és a legutolsó csatát fölényesen megnyerték. A gond csak ott volt, hogy Betsy, a Giants Azirja inkább otthagyta a csetepatét, és gyorsan az H2K nexusa felé sietett, ahol még állt két torony, de a minionoknak köszönhetően játszi könnyedséggel kapott szét mindent. Érdemes megemlíteni azt is, hogy az utolsó csapatharcban Steeelback időt kért pont mielőtt Betsy odaért volna, így egy kicsit felkészületlenül érhette az H2K-t a backdoor. A 'mindegy hogyan csak nyerjünk' elv alapján végül a GIANTS! győzedelmeskedett, –míg Selfie-ék vakarhatják a fejüket.

Unicorns of Love vs. FC Schalke 04 (0-1)

Csacsi ezúttal régi csapata ellen kezdte a nyári szezont, ami nagyon érdekesre sikeredett, de a győzelmet érő momentum végül pont Vizicsacsié volt, amivel a Schalke meg is tudta nyerni a mérkőzést, –de kezdjük inkább az elejéről. Újabb Aatrox pickket láthattunk, de az igazi meglepetés a középső ösvényen történt, hiszen Exileh Yasuo mellett tette le a vokság, míg Nukeduck egy Kayle-t húzott elő a kalapból. Hatalmas meglepetésre az alsó ösvényen két darab ADC volt és két támogató, –ami nem igazán megszokott látvány manapság a profik között.

A meccs nagyon jól alakult a UOL számára és végig úgy tűnt, hogy meg is fogják nyerni a meccset, de végül a szokásos macro hibáknak és Csacsi gyönyörű Stopwatch-ának köszönhetően (A videóban 32:05-nél látható az a harc, ahol elképesztően jó vételnek bizonyult az a Stopwatch) a Schalke behúzta a győzelmet.

G2 vs. Roccat (1-0)

Európa egyik legjobb csapata a G2 úgy folytatta a nyári szezont is, mint eddig bármelyiket, hiszen a Roccat-nek esélyt sem adtak arra, hogy befolyásolják a mérkőzést. A 24. percben már befejezték a csatát egy közel 17 ezres gold előnnyel. A pick és ban fázisban itt is voltak meglepetések, –hiszen újból előkerült a Heimer Fiddle alsó ösvény a G2-nál, míg a Roccat junglere Memento egy igazi elfeledett junglert, név szerint Hecarimot választotta.

Már a meccs első pillanatától látszódott, hogy a G2 semmi sem vesztett a szokásos magabiztosságból és tudásból. A 15. percben már 8 ezer golddal vezettek és Heimerdinger sebzésével (ezt a két szót egymás mellett még nekem is szoknom kell -a szerk.) egyszerűen nem tudtak mit kezdeni. Ezzel Heimer hat meccsből hatot megnyert az EU LCS történelemében, így tényleg legyőzhetetlennek tűnik.

Fnatic vs. Misfits (0-1)

A nap végére került az eddigi legőrültebb meccs, ami egészen elképesztő pickkeléseket hozott, de végül a Misfits borzalmasan könnyedén megnyerte a meccset. Az előbb említett gárdában túl sok meglepetés nem volt azon kívül, hogy a csapat szupersztárja Hans Sama Dravennel érkezett meg az idők szurdokába. Helyettük bőven kárpótolt minket a Fnatic, hiszen egy olyan kompozícióval érkeztek amitől leesett az állunk. Broxah Taric-kal jött és gyakorlatilag ő volt a mides, –míg Caps egy Kai'sa dzsungelt választott, de igazából ő vitte a minionokat midről, és az erdő lényeit is. A következő nagy meglepetés az alsó ösvényen volt: hiszen Hylissang Rakannal, míg Rekkles Jannaval érkezett.

A Misfits nagyon okosan már az első szinten elkezdte zavarni Caps-éket, amiből végül egy közel egy perces harc alakult ki a meccs kezdetén, amibe Broxah belehalt, de a red buff mégis Caps-é lett. Ezután elszabadult a pokol és a Misfits szinte azt csinálhatott, amit akart, hiszen a Janna Rakan bot lane borzasztóan gyenge volt, az első killek után pedig a Draven úgy megtáltosodott, hogy az elfeedelt Lulu-val teljesen átvették a meccs irányítását. A Caps-re épülő Fnatic nem tudott visszajönni a meccsbe; így egy brutális 18 ezres hátránnyal zárták a párharcot és tényleg át kell gondolniuk, hogy máskor is bevállalnak-e egy ekkora fiesztát.

Az első nap tehát tényleg mindent megadott nekünk, amit szerettünk volna; hiszen nem csak Csacsi nyert, de láthattuk élesben, hogy milyen jól működik Heimerdinger. Végre azt is megéltük, hogy a tavaszi szezon legjobb játékosa, az európai ADC-k királya, a Fnatic szupersztárja Janna-zott, –és annyi volt a dolga az egész mérkőzésen, hogy védje Caps-t. A jelenlegi meta profi szempontból az egyik legjobb, amit az évek alatt láthattunk, így remélem még egy-két frissítésen át folytatódik ez a remek kavarodás.

Ma 16:30-tól kezdődik az elő-show, név szerint a Ready Check, míg az első mérkőzés 17:00-kor startol:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.