Nincs argentin a legújabb 4 MOTM vb kártya között

Javában zajlik a 2018-as orosz világbajnokság, és egyre több válogatott mutatkozik be; így aztán egyre pörgősebb meccseket lehet látni.

A nyitómérkőzés óta már megannyi párharc lement a nyári futball világbajnokságon, melyet az EA Sports is természetesen árgus szemekkel figyel. Minden találkozón megválasztják a meccs legjobbját. A nap végén az összesített eredményeket követően a kiadó is aktivizálja magát.

A szombat volt a leghosszabb napja a vb-nek: 4 mérkőzést is játszottak 16-án. Franciaország és Ausztrália nyitotta a sort, azonban a korai időpont, valamint a tűző napsütés egy kicsit rá nyomta a bélyegét a játék képére. Ettől függetlenül három találat született, ráadásul a VAR (Video Assistant Referee) rendszert is láthattuk akció közben . Griezmann-t buktatta Josh Risdon a tizenhatoson belül, ami után a bírói gárda hosszas elemzésbe kezdett. A felvételeket alaposan áttanulmányozva végül a büntető mellett döntöttek, bár többszöri megtekintés után is kérdéses szituációról beszélhetünk. Mindenesetre a kenguruk ezt követően még egyenlíteni tudtak, azonban Pogba a 81. percben egy érdekes löbbölés után beállította a végeredményt, –bár a labda csak egy pillanatra került a gólvonal mögé–, de a találat érvényes volt.

  • Franciaország 2:1 Ausztrália
    • Meccs embere: Kanté

Ha Franciaország szenvedett az ausztrálok ellen, akkor Argentína még gyötrelmesebb mérkőzést produkált Izlanddal szemben. Hiába szereztek korán vezetést a dél-amerikaiak, a kis szigetország labdarúgói nem roppantak össze, és kihasználták az argentin védelem impotenciáját; néhány percen belül egyenlítettek. Nem különösebben volt izgalmas ez a találkozó, de az látszott, hogy Messiék nem lennének elégedettek az egy ponttal, míg ellenfelüknek a csoport egyik –bár sokak szerint ez nem igaz– favoritja ellen ez tökéletes. A második játékrészben sem volt meggyőzőbb az albiceleste; leginkább csak kínlódtak a tizenhatos környékén. Agüero révén azonban sikerült kiharcolniuk egy büntetőt, melyet az aranylabdás kapitány, Messi rosszul rúgva kihagyott. További változás nem történt, Izland megszerezte első világbajnokságán az első pontját.

  • Argentína 1:1 Izland
    • Meccs embere: Halldórsson

Nem feltartott kézzel lépett pályára Peru Dánia ellen. Felvállalták a nyíltsisakos játékot, mentek előre, igyekeztek támadni és sikerült is helyzeteket kialakítaniuk. Nem volt igazából szerencséjük, és a rutintalanságuk sem az ő malmukra hajtotta a vizet. Az első félidő végén egy remek cselt követően buktatás miatt –a videóbíró közbeszólásának hála–, mégis megkapták a büntetőjüket, melyet maga a sértett Christian Cueva végzett el, de az égbe küldte a játékszert. Az 59. percben a skandináv ország megtorolta az eddigi eseményeket, egy remek kontra végén Y. Poulsen gurított a hálóba. A nap egyik legizgalmasabb párharcát láthatta nagyközönség.

  • Peru 0:1 Dánia
    • Meccs embere: Y. Poulsen

Afrika egyik legjobbjának tartott Nigéria ezen az estén sem tudta bizonyítani ezt az állítást. Enerváltan és pontatlanul rúgták a bőrt, Horvátország pedig remek játékkal és Modric vezérletével könnyedén zsebelte be a három pontot.

  • Horvátország 2:0 Nigéria
    • Meccs embere: Modric

A szombati MOTM kártyák:

Péntekről is maradt egy adag, aki esetleg még nem látta volna:

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!