Fejreállt meta? Íme pár hős, akit jobb, ha elkerülsz!

Fejreállt meta? Íme pár hős, akit jobb, ha elkerülsz!

Hatalmas változásokon esik át a játék, kiknek fáj ez a legjobban?

Nem mondunk azzal senkinek újat, hogy a mostani frissítésben jócskán feje tetejére állt az egész LoL. Mindegy milyen szerepben játszunk, a változások közel mindenkit érintenek, Teemo támogatót, Vladimir „lövészt” meg persze a dzsunglerharcos Taliyaht is.

Mi történik a Metával? Kit érdemes pickelni a 8.12-es frissítésben?

Greg | 18/06/16 16:35 Röviden fussunk végig az összes szerepen, és lássuk hova, melyik karakter a leghatékonyabb! Mivel szemmel láthatóan a legnagyobb felfordulás az alsó ösvényt érinti, -ezért kezdjük itt a sort! Azt az egyet leszögezhetjük, hogy a sztenderd krites lövészektől egy ideig most el kell búcsúznunk.

Azt már egy korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy kik azok, akiket most mindenféleképpen megéri kipróbálni ebben a metában. Ebben a cikkben az érme másik oldalára vetünk egy pillantást. Kik azok, akik a ranglétra alján fetrengenek a sárban?


Ezen a fordított ranglistán, a (nem is annyira) előkelő első helyen Ryze áll. Egy ideje már nem hallottunk felőle, –nagyrészt profi szcénában találkozhatunk csak vele (legalábbis hatékonyan)–, pontosan ugyanúgy mint Azirral. Azonban nem csak a középső ösvényes Ryze-ról van szó, a leggyengébb winrate-tel a támogató Ryze rendelkezik: 41,53%. De nem marad el sokkal a „lövész”, illetve a középső ösvényes Ryze sem. Alapvetően nem is nagyon foglalkoznánk a többi Ryze-al, –de mivel most ennyire kaotikus a meta, mindent visznek, mindenhova, azonban mint látható, a kék máguson ez sem segít.


Fontos megemlíteni a tényt, hogy egy elég felkapott választás is itt van, Ryze-tól nem is olyan messze. Ez pedig nem más, mint a dzsungeles Pyke. Amikor megjelent Pyke, nagy vitát képezett, hogy sokan a dzsungelbe választották inkább, ezzel elvéve a támogatóktól. Már akkor is is írtunk erről, hogy jó eséllyel nem lesz túl effektív, főleg a mostani metában. Gankelni persze tudna papíron, ám ehhez az is kellene, hogy ne maradjon le túlzottan az ellenfelével szemben. Mivel továbbra sincs hatékony takarítási eszköze, a CD-i nagyok és kevés az AoE hatás, ezért ennek a győzelmi aránya 42,68%.

Szeretnétek dzsungelezni Pyke-kal? Felejtsétek el inkább!

A videók láttán sokan már egyből a dzsungelbe akarták vinni a játék legújabb karakterét, de fogadjatok meg egy tanácsot: ne tegyétek, nincs sok értelme!


Továbbá megjelennek hagyományos lövészek is, akiket a mostani meta sarokba állított. Ilyenek Caitlyn és Tristana is, akik a krites tárgyak drágítása és változtatása miatt már nem is szívesen választanak. Vagy ha választanak is, akkor azt általában megbánják, mivel elég nagy hátrányból indulnak. Ezeknél még az AP/Hibrid lövészek is jobban, mint Kai'Sa, vagy Varus, mivel ők gyakorlatilag egy Guinsoo és Nashor után is erősebbek, mint hagyományos tárgyaik, akiknek egy a két kezdő tárgyuk drágább. De ha már gyengítésekről van szó, akkor Karma mellett sem mehetünk el, aki (Luluval és Jannával egyetemben) nagyon megsínylette a közelmúlt, a pajzsokat érő változtatásait.
 
A felső ösvényt annyira nem érintette ez a káosz, –legalábbis a győzelmi ráták tekintetében–, itt csak Swain (47.57%) és Lissandra (47.96%) esett vissza. Swain annyira nem fogja megsínyleni ezt, ő mostanában amúgy is egy rugalmas választás, feltűnhet miden és boton egyaránt, míg Lissandrát leginkább Arthas-ként lehet elképzelni a fagyos trónon, a saját reworkjét várva. Bizonyára egy darabig még ott fog csücsülni, de ez már egy jó ideje így van, ezért az ő hiánya nem igazán fog feltűnni.

Röviden ennyivel tudnánk összefoglalni a mostani meta rangsorának a hátsó felét.

Ti mit gondoltok, melyik karakter az, aki ezek közül magasabb pozíciót érdemelne?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.