A hatalmas mexikói meglepetés két MOTM vb lapot ért

Tele volt meglepetésekkel a világbajnokság negyedik napja: Németország nagyot, míg Brazília csak kisebbet bukott.

A 2018-as oroszországi vb vasárnapi játéknapján bemutatkozott a címvédő, valamint a szárnyaló dél-amerikai együttes is. A napot Szerbia és Costa Rica párharca nyitotta.

A két együttes nagy lehetősége volt ez a mérkőzés, hiszen a csoport másik találkozóján elkönyvelték a brazilok sikerét, így kettejük közül a győztes igazán nagy lépést tehetett a továbbjutás felé. Ennek rendje és módja szerint a vártnál nagyobb ütemben estek egymásnak; az iramra tényleg nem volt panasz. Helyzet ennél kevesebb volt már, és nem lehetett azt mondani, hogy egyik vagy másik csapat ellenfele felé kerekedett volna. A második félidőben aztán a jobb oldalról, –nagyjából egy 30 méteres távolságból– Kolarov eresztett meg egy szabadrúgást, mely végül Navas nyújtózkodása ellenére a bal felsőbe száguldott. Mint kiderült ezzel a találattal nyerő embernek bizonyult az AS Roma hátvédje.

Szerbia 1:0 Costa Rica

Az egyik legpikánsabb párharc kezdődött el vasárnap 17 órakor, ugyanis a vb címvédő Mexikó ellen lépett pályára. Az első játékrész első fele egészen kiegyenlített volt. Igyekezett ugyan a német válogatott fölénybe kerülni, teljes egészében nem tudták azonban kontroll alatt tartani a közép-amerikaiakat. Aztán a 35. percben leforrázták Németországot, egy kontra után Lozano fejezte be egy okos cselt követően az akciót, így Mexikó került előnybe. A gólt követően a főváros két szeizmográfja is jelzett, mintha földrengés történt volna, –ami nem csoda; szinte felrobbant a stadion. A továbbiakban a Nationalelf többször beszorította a saját kapuja elé a zöldeket, de csak az utolsó negyedórában sikerült igazán veszélyes helyzeteket kidolgozniuk. Nem volt átütőereje a németeknek, –így az első bombameglepetést Mexikó szállította, miután legyőzte őket és begyűjtötte a három pontot.

Mexikó 1:0 Németország

Mindenki azt várta, hogy végre a seleção is bemutatkozzon. Erre azonban talán senki nem gondolt, Svájc ugyanis méltó ellenfele volt a vb egyik legnagyobb esélyesének. Coutinho ugyan a 20. percben egy kifejelt labdát irdatlanul eltalált és meglőtte a verseny eddigi legnagyobb gólját, de összességében ez sem törte meg a kis alpesi országot. A második félidőre nagy elánnal jöttek ki, az 50. percben pedig Zuber –egyesek szerint vitatható körülmények között– szerzett találata az egyenlítést is meghozta számukra. Négy brazil védő közül –ugyan egy csöppet, mintha meglökte volna Mirandát– emelkedett a legmagasabbra és fejelt az ötösről a kapuba. Több sem kellett a sárga-kékeknek, rákapcsoltak és sorozatos támadásba lendültek. Neymart faragták rendesen és a többieket is levették a pályáról, ez pedig azt eredményezte, hogy Brazília sem tudta megnyerni a nyitómeccsét. Ebben az évben most kapott először gólt a dél-amerikai együttes, és rögtön a legfontosabb találkozón hullajtottak emiatt 2 pontot.


Coutinho

Zuber

Brazília 1:1 Svájc

Először fordult elő a történelemben, hogy Argentína után sem Németország, sem Brazília nem tudta megnyerni az első találkozóját.

Íme a két mexikói lappal felvértezett MOTM kiadás:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!