A duplázók naná, hogy vb MOTM lapot kaptak

A duplázók naná, hogy vb MOTM lapot kaptak

Anglia és Belgium az eddig bukdácsoló nagyokhoz képest remekül mutatkozott be a világbajnokságon.

A világbajnokság ötödik napja nem hozott döntetlent, –ellenben az esélyesebb csapatok most először tudták hozni a kötelezőt. A három európai együttesből senki nem vallott kudarcot, és három ponttal várhatják a következő fordulót.

A két csapat szintén örülhetett Mexikó bravúrjának, hiszen így Németország az első fordulót biztosan nulla ponttal zárja. Ennek függvényében a skandináv és ázsiai ország is visszafogottabban kezdte a mérkőzést, nem akartak semmit elkapkodni. Nem ez lesz a felejthetetlen párharca a 2018-as vb-nek, –sok esemény ugyanis nem igazán történ. A 20. percben volt a svédeknek egy égbe kiáltó nagy ziccere, de nem tudtak kifogni a koreai kapuson. A keleti együttes mindössze egy oldalhálóig jutott. A 62. percben aztán a videóbíró szólt közbe, Claesson-t buktatták a tizenhatoson belül egy baloldali beívelést követően, melyet a bíró visszanézett és megítélte a büntetőt, Granqvist pedig értékesítette. Ezzel a találattal Svédország felzárkózott Mexikó mellé.

Svédország 1:0 Dél-Korea

Első világbajnoki szereplése alkalmából nem is kezdhetett volna nehezebb ellenféllel Panama, mint Belgium. Az első félidőben a védelmük még rendkívül jól teljesített, csak néhány kósza helyzetet sikerült összekaparnia a vörösöknek. Aztán két perccel a második félidő megkezdése után Mertens lába sült el: a bombagóllal vezetést szerzett Belgium. Nem sokkal ezután Panama egyenlíthetett volna, Murillo kapott egy ragyogó átadást, de Courtois eszén nem tudott túljárni. A hajrá előtt nagyjából 6 perc alatt Lukaku duplája pedig eldöntötte a három pont sorsát; a belgák hozták a kötelezőt.

Belgium 3:0 Panama

A G csoport másik találkozóján a fiatal tehetségekből álló Anglia is bemutatkozott. Rögtön Afrika egyik legerősebb együttesét, Tunéziát kellett két vállra fektetniük. Álomfocit mutattak - az eddigi vb-hez képest - a háromoroszlánosok az első 20 percben. Kane révén már a 11. percben vezetéshez jutottak, de lőhettek volna még legalább  2 vagy 3 gólt is. Nem jött össze, így ahogy az lenni szokott vissza is ütött számukra ez a teszetoszaság, Tunézia ugyanis büntetőhöz jutott, melyet értékesítettek is. A második játékrészre aztán fokozatosan sikerült felpörögniük, megnyugvásra azonban nem volt idejük, a döntetlen láthatóan nem volt elegendő számukra. Mikor már majdnem mindenki azt hitte, hogy itt is pontosztozkodás lesz, a 91. percben Kane fejjel is eredményes volt, így végül csak sikeresen mutatkozott be a szigetországi válogatott.

Anglia 2:1 Tunézia

Az EA Sports szavazását követően természetesen a 3 MOTM lap is megérkezett:

Kedden az utolsó kvartett is megmutatja magát, a házigazdák pedig már a második körüket kezdik meg:

14:00 Kolumbia - Japán
17:00 Szenegál - Lengyelország
20:00 Oroszország - Egyiptom

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!