Új LCS csapat van készülőben jövőre Deficioval?

Új LCS csapat van készülőben jövőre Deficioval?

Rejtélyes posztot rakott ki a méltán híres dán EU LCS kommentátor. A következő két hétben nem látjuk adásban, de ennek is megvan az oka.

Játékosként kezdte még Bjergsen mellett, majd a később kommentátorként folytatta az EU LCS és számos nemzetközi esemény színpadán. Azóta már sok éves tapasztalat van Deficio mögött, mint kommentátor és az EU LCS egyik legismertebb és legkedveltebb arcává nőtte ki magát az évek során Quickshot mellett. Tegnap azonban egy eléggé titokzatos posztot tett közzé facebookján, miszerint egy külön projekten dolgozik, ezért nem lesz ideje az LCS-re a 2. és 3. héten.

"Üdv mindeninek!

Szerettem volna előre szólni, hogy nem fogok szerepelni az EU LCS 2. és 3. hetében, sem az Euphoria műsorban. Jelenleg egy nagyon csodálatos szervezettel dolgozom együtt, ami jelenleg még nem köthető az EU LCS-hez, de egy nagyon ambiciózus és forradalmian új projekten dolgozunk, ami akár egy jelentkezést is érhet a 2019-es évben. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogtok még erről hallani egy későbbi időpontban. Nagyon izgatott vagyok a projekt miatt, és szeretném minden időmet ennek szentelni az elkövetkező két hétben. Megpróbáltam megkerülni ezt a Riottal együtt, hogy ne akadályozza a mostani munkámat, de tudom, hogy ügyes és erős kommentátortársaim vannak, akik tudnak majd helyettesíteni engem, szóval mindenképpen kapcsolódjatok be! Hogy mindez milyen hatással lesz a jövő évi kommentátorkodásomra még jó kérdés, de az időmet az adásra fogom fókuszálni, amint visszatértem a Rift Rivals-ra, no meg az EU LCS maradékára. 

Nemsokára találkozunk!"

Mit jelent tehát mindez, mi ez a jelentkezés és a többi? Mint az köztudott: jövőre az EU LCS-be is belép a franchise rendszer: vagyis jelentkezni, pályázni kell majd a helyekért, illetve elég komoly összegeket kicsengetni a Riot Games számára. Az elmondottak alapján nagyon úgy néz ki, hogy Deficio egy éppen készülő, épülő, esetleg meglévő csapatnak szeretne segíteni a jelentkezésben, és annak előkészületeiben. Elég komoly átvilágítási procedúra előz meg mindent; a jó játékosok megléte édes kevés ahhoz, hogy valaki helyet kapjon jövőre. A csapat infrastruktúrája, marketingje, anyagi helyzete legalább annyira fontos lesz. 

Deficio évek óta a Rioton belül dolgozik, így bizonyára kívül-belül ismeri már a rendszert, ezért jó meglátásai lehetnek, főleg ha egy új szervezetről van szó. Az még persze jó kérdés, hogy miként lesz érintett, hiszen azt is kiemelte, nem tudja miként fogja befolyásolni a jelenlegi munkáját jövőre, bár ha tulajdonos is lesz, nem ez lenne az első ilyen eset, korábban Montecristo is volt csapattulajdonos és kommentátor is egy időben, igaz nem a Riot alkalmazásában. Reméljük hamarosan több információ is felszínre kerül, de már most izgalmas belegondolni, hogy milyen csapatok fognak még megjelenni a jelentkezők között, mivel az NA LCS-ben is rögtön négy új név is feltűnt a franchise-al együtt.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!