Az első fordítás is megtörtént a vb-n, érkeztek is a MOTM lapok

Az első fordítás is megtörtént a vb-n, érkeztek is a MOTM lapok

Neymar elsírta magát, Nigéria megtáltosodott, Svájc pedig fordított a pénteki napon.

Brazília nem lehetett boldog az első körben gyűjtött egyetlen pontjával, így Costa Rica ellen mindenképp javítani akartak. A közép-amerikaiak viszont egy esetleges vereséggel búcsúztak volna: ezért megpróbáltak minden tőlük telhetőt, hogy életben tartsák reményeiket. Az első nagy helyzet előttük adódott és a sztárokat és szépen levették a pályáról. Brazília néhány nagy helyzetet puskázott el és egy kapufáig jutott, majd Neymert rántották le a tizenhatoson belül, ha a videobiró közbe nem szólt volna. A visszajátszások egyértelműen megmutatták, hogy nem igazán értek a PSG zsenijéhez a védők, így az előzetesen befújt büntető elmaradt. Az áttörésre a hosszabbításig kellett várni, –ekkor a brazilok rögtön kettő gólt is szereztek–, nagynehezen begyűjtve ezáltal a három pontot. Costa Rica számára az utolsó mérkőzés érdektelenné vált.

Brazília 2:0 Costa Rica

Megtáltosodott az afrikai együttes. Ugyan az első félidőben még csak kapura lövésük sem volt, a másodikban egy kontra végén fantasztikus találatot jegyzett Musa, aki még egyszer beköszönt a mérkőzés folyamán. A nigériai hálóőr egy szituációnál úgy öklözte Victor Moses fejére a labdát, hogy majdnem összejött a komikus öngól, de ennél már csak a kétes –még videóbíró után is– körülmények között megadott tizenegyessel jutottak közelebb a gólhoz. Végül ezt is fölé bombázták. Izland így hiába ért el egy pontot Argentína ellen, a második találkozón nem sikerült gyarapítaniuk pontszámaikat.

Nigéria 2:0 Izland

A kilencedik játéknapon megtörtént, először fordított együttes a 2018-as világbajnokságon. Szerbia igyekezett már az elején erődemonstrációt tartani, az 5. percben pedig meg is szerezték a vezetést. Egy fordulatos és élvezhető találkozón tehát, hátrányból felállva tudott győzni az E csoportban Svájc a szerbek ellen. Shaqiri a 90. percben lépett ki egy labdával, amivel eldöntötte a három pont sorsát.

Szerbia 1-2 Svájc

A megszokottakhoz híven három játékos részesült MOTM kártyában:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!