Elérte az 1 milliárdos össznézettséget a Riot Games Twitch csatornája!

Elérte az 1 milliárdos össznézettséget a Riot Games Twitch csatornája!

Korábban is döntött már rekordokat a Riot Games, de most hatalmas mérföldkövet állított.

A Twitch jó ideje már az e-sportok egyik fő platformja, legyen szó hétköznapi streamekről, vagy akár profi versenyekről. Itthon is egyre több streamer jelenik meg a Twitch-en, különböző játékokat játszva. A Riot Games sem képez kivételt, –hiszen őket is itt nézik a legtöbben–, legalábbis a nyugati világban, annak ellenére, hogy ők más platformokon is jelen vannak (pl. YouTube). Kína vagy Korea ilyen szempontból egy kissé más, ott ugyanis vannak erősebb helyi streamer platformok, ezért fordulhat az elő, hogy a mostani MSI-t például jóval többen nézték Kínából.

A fő Riot Games Twitch csatornán általában az EU és az NA LCS közvetítése látható, illetve a nemzetközi eseményeké, mint az MSI, a Rift Rivals, vagy a világbajnokság. Korábban volt példa arra is, hogy kettő-kettő külön csatorna volt fenntartva az európai, illetve az amerikai bajnokságnak. Ezek volt az EULCS1 és 2, valamint nem meglepő módon az NALCS1 és 2. Ezek között azonban nagy különbségek voltak, mivel az 1-es számú csatornákon adták a fontosabb mérkőzéseket, és ezzel párhuzamosan a 2-esen folytak a kevesebb figyelmet élvező mérkőzések. Redditten gyakran előkerült a téma, hogy –mind az európai, mind az amerikai közvetítéseknél volt rá példa–, az elsődleges csatornát néha 10-szer többen nézték.

Mára azonban ezek egy közös oldalon futnak, így sokkal jobban összegyűlik egy helyre a nézőközönség. Ennek a következménye lett az is, hogy a tegnapi OpTic Gaming és Fly Quest közötti összecsapás során átléptek egy olyan pontot, ahol a Twitch történelmében még senki sem járt. A Riot Games Twitch csatornája elérte az egymilliárdos megtekintési számot. Ez a szám így leírva nem tűnik soknak, azonban az alábbi ábra is szemlélteti, hogy itt mekkora tömegekről is van szó. Bár a képen pénzzel szemléltetik a mennyiséget, elég jól érzékelteti a helyzetet. Ez a szám a cikk írásának idejére csaknem félmillióval tovább nőtt ,és ki tudja hova fog még jutni a jövőben.


Számunkra hihetetlen, milyen léptékben halad előre az esport, és a különböző platformok. A legszebb az egészben, hogy ez még csak nem is a valós helyzet; ugyanis a fentebb csatornákon majd egy évig futottak az adások (EULCS1, 2, NALCS1, 2). Ha azoknak a megtekintéseit is hozzávennénk, akkor még többről lenne szó, és akkor még nem említettük a koreai vagy kínai ligákat, –igaz utóbbiak sosem szerepeltek a Riot Games csatornán. 

Ti mit gondoltok erről a rekordról, meddig fog tartani ez a rohamos előrehaladás?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.