A gólzáporos vasárnapról nem lehetett könnyű MOTM kártyákat választani

A gólzáporos vasárnapról nem lehetett könnyű MOTM kártyákat választani

Anglia kitömte Panamát, Japán és Szenegál parádés döntetlent játszott, Kolumbia pedig kiütötte az első európai nemzetet a világbajnokságról.

Anglia története legnagyobb különbségű győzelmével bebiztosította a továbbjutását a G csoportból. Ami nem jött össze Tunézia ellen, az most sikerült Panamával szemben: Stones már a 8. percben megnyitotta a gólcsapot, és utána futószalagon jöttek a helyzetek, és a szebbnél szebb találatok. Két büntetőt is befújtak a háromoroszlánosoknak, Kane mester hármast ért el, de a mérkőzés parádés lövése Lingard nevéhez fűződik a 36. percben. Egyetlen szépségtapasz a közép-amerikai kiscsapatnak a Baloy által elért szépítő találat a 78. percben. Íme a gólzápor:

Anglia 6:1 Panama

A csoport állása:

Szenegálnál egy igen erőteljes együttes kezd összeállni. Lengyelországot mondhatni könnyedén verték meg, aztán Japán ellen is diktálták az iramot. Ennek rendje és módja szerint a liverpoolban légióskodó Sadio Mané már az első negyedórában megszerezte a vezetést az afrikaiaknak. Ezt azonban nem hagyták annyiban a japánok, még a félidő lefújása előtt egyenlítettek, aztán a szünetet követően is megmaradt a lendületük. Kapufáig jutottak; így a fordítás nem jött össze, és –ahogy az lenni szokott– Moussa Wagué révén megint Szenegál került előnybe. Aztán az ázsiai csapat szövetségi kapitány beküldte Honda Keiszukét, aki a 78. percben újra egalizált egy szemfüles góllal. Ő az első japán, aki három vb-n is találatot jegyzett.

Szenegál 2:2 Japán

Lengyelország és Kolumbia az életben maradásért lépett pályára vasárnap este. James Rodriguez az előző küzdelemhez képest most a kezdőben kapott helyet, és bizonyította is, hogy miért van rá ekkora szükség. Kiosztott két gólpasszt, mellyel oroszlánrészt vállalt a dél-amerikaiak 3-0-ás sikeréből. James a legalább 7 vb meccsen játszó játékosok közül a második legeredményesebb a gól plusz gólpassz/meccs statisztika tekintetében. Az 1.43-as mutatótól csak a németek ásza Gerd Müller teljesített jobban (1.46).
Mina és Cuadrado mellett Falcao is beköszönt, aki így 32 évesen szerezte meg karrierje első vb találatát. A lengyelek szinte végig szenvedtek, –mindössze Lewandowski előtt adódott egy lehetőség–, de a kapujából kilépő Ospina nagyszerűen hárított. Így három válogatott van ezen a vb-n, akik az első félidőben nem büszkélkedhetnek kapuralövéssel: Panama, Nigéria, Lengyelország.

Lengyelország 0:3 Kolumbia

A csoport állása:

A vasárnapi nap folyamán 14 találat született, mely legutóbb az 1990-es vb-n láthatott a nagyközönség, abban az évben június 10-én a csehek 5–1-re intézték az amerikaiakat, a németek 4–1-re a jugókat, a brazilok meg 2–1-re nyertek a svédek ellen.

Lingard a fantasztikusan eltalált lövése, Inui a fontos egyenlítő találata, Cuadrado pedig a lengyelek elleni kiütéses gólja miatt meg is kapta a MOTM kártyáját:

A hétfői nap programja:

16:00 Szaúd-Arábia - Egyiptom
16:00 Uruguay - Oroszország

20:00 Irán - Portugália
20:00 Spanyolország - Marokkó

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!