Hogyan alakultak a vb sztárok statisztikái mióta először mutatkoztak be a játékban?

Hogyan alakultak a vb sztárok statisztikái mióta először mutatkoztak be a játékban?

A DailyMail megvizsgálta, hogyan változtak a legjobbak az első megjelenésüktől kezdve egészen mostanáig.

A világbajnokság csak 4 évente van, és bár a legnagyobb sztárok évről évre a legmagasabb szinten fociznak, ilyenkor mégis tovább öregbíthetik hírnevüket. Mellettük persze új tehetségeket is felfedezhetnek, szóval ki tudja, hogy a mostani játékban szereplő gyengébb kártyák közül pár éven belül ki lesz majd szupersztár.

Rengeteg hihetetlen játékos küzd most Oroszországban, akik méltó módon magas értéket kaptak az EA Sports a FIFA 18 Ultimate Team World Cup módban. De ez nem mindig volt így, valójában mindegyiküknek meg kellett harcolniuk a jelenlegi helyükért, és amilyen korábbi statisztikákat kaptak, –ráadásul sokuknak közelében nem járt az értékük a mostanihoz képest. Cristiano Ronaldo egy kicsit különleges helyzetben van, a kutatásuk szerint ugyanis nem találtak gyengébb minősítést, mint a FIFA15-ben látott 88-as. Ezért sokkal beszédesebb a további 10 játékosnak a helyzete:

Lionel Messi: 78 - 94

Nehéz elhinni, de Leo Messi kártyája is volt 90-es érték alatt, azonban a FIFA06 megjelenését követően, mikor ő is bekerült, még csak 78-as volt. Persze elsőre ez is elég penge számnak mondható. Akkoriban egy 77-es lövés pontosssággal 64-es tűzerővel volt megáldva, azonban a cselezése már akkoriban is 88-ast kapott. Nem ért senkit meglepetésként, hogy az argentin 3 év alatt ezt feltornázta egészen 90-ig. Sőt a mostani vb lapja pedig az eddigi legjobb.

Harry Kane: 66 - 88

Kane elég jó világbajnokságot tud eddig maga mögött, hiszen jelenleg vezeti a góllövő listát 5 találattal. Az egyik, ha nem a legjobb angol csatárról beszélhetünk tehát. Könnyű ilyenkor elfelejteni, hogy volt idő mikor kölcsönből kölcsönbe adták, kellett egy kevés idő míg beverekedte magát a Tottenham kezdőjébe. A FIFA12-be mutatkozott be először, amikor is a Millwall-nál tengette mindennapjait és egy 66-os statnak örülhetett. Külön érdekessége a dolognak, hogy akkoriban csak 59-es fejessel bírt, mára pedig ez lett az egyik erőssége.

Eden Hazard: 51 - 90

A legnagyobb növekedést produkálta a belga ezen a listán, Eden Hazardnak sikerült 39 ponttal növelnie a pontjai számát a pályafutása során. Belgium jelenlegi egyik legnagyobb csillag szinte mindenki számára ismeretlen volt, amikor a Lille tartalékai közül igyekezett kitörni. Először 17 évesen szerepelt a FIFA09 videojátékban, és egy pazarnak semmiképpen sem mondható 51-es értéket kapott. A statisztikáit böngészve ma már jó poénként gondolunk ezekre vissza: 59-es sprint sebesség, 64-es cselezés, 36-os lövés erősség, és 27-es távoli tüzeléssel.

Neymar: 73 - 93

Neymar mindig is magas értékkel rendelkezett, még akkor is mikor Brazíliában játszott ifjúként. 17 évesen egy 73-as minősítést kapott, ami nem nevezhető annyira rossznak. A FIFA 10-ben Neymar sebessége és cselezése már akkor is elérte a 84-et , de a lövése hagyott még némi kívánni valót maga után (68). 75-ös befejezéssel, 66-os távoli lövésekkel és 53-as pontossággal semmi esetre sem vezethette Brazília támadásait.

Mohamed Salah: 73 - 88

Mohamed Salah volt a 2018-as év legnagyobb meglepetése: hazavitte a Premier League aranycipőjét, miután 32 találatot szerzett a Liverpoolban ebben a szezonban. Egyiptommal a világbajnokságon már nem sikerült megismételnie ezt a szenzációs teljesítményt, igaz az első találkozón nem is léphetett pályára sérülés miatt. Egészen idáig egyébként nem is volt ilyen magas szám a neve mellett. Amikor először jelent meg a FIFA-ban (FIFA 13), csak 73-at kapott. A 66-os befejezéssel, 66 lövés erővel kevesen gondolták volna, hogy egy nap rekordot dönt a Premier League-ben.

Manuel Neuer: 64 - 91

A világ legjobb (bár sokak szerint nem feltétlenül) kapusa az elmúlt években; nem meglepő, hogy Manuel Neuer a FIFA 18-as világbajnokságra is 91-et kapott. De még a német szupersztárnak is gyengébb kezdetekkel kellett szembe néznie, –először ugyanis a FIFA 06-ban debütált, összességében pedig csak 64-es volt. 69-es reflexe, 57 helyezkedése és 64-es vetődése volt.

Luis Suarez: 61 - 92

Bár mindannyian tudjuk, hogy a Liverpoolban, Barcelonában és az uruguayi válogatottal mire képes Luis Suarez (nem a harapásra gondolok –a szerk.), sokan talán nem is tudják, hogy Hollandiában kezdte európai karrierjét. Egy évet játszott hazájában a Nacional-ban, mielőtt a tengeren túlra költözött volna. Az Ajaxba előtt, Suarez az FC Groningenben szokott hozzá az öreg kontinens levegőjéhez. A FIFA 06-ban láthattuk először virtuálisan, mindössze 61-es minősítéssel. 57 sprintsebességgel, 67 lövéses erővel és 69 befejezéssel akkor még nehéz lett volna elképzelni, hogy egy nap barcelonai csatár lesz.

Antoine Griezmann: 58 - 89

Egy másik sztár, aki egy cseppet kevesebbet kapott az első megjelenésénél, mint talán kellett volna. A FIFA 09-ben az akkor 18 éves Antoine Griezmann-t 58-ra értékelte az EA. Ehhez társult a 47-es passzolás, 56-os labdavezetés és 68-as gyorsulás is. Sokan pedig kételkedtek benne, hogy a francia valaha is elég jó lehet a La Liga-nak. Még nehezebb volt erre gondolni ha a következőket néztük meg: 44-es fejelés, 55-ös lövés erősség, 60-as befejezés és 58-as távolis lövés.

David De Gea: 62 - 91

A valóságban német Neuerrel harcol a világ legjobb kapusa címért, a jelenlegi FIFA-ban pedig egyértelműen ő a legjobb hálóőr. A Manchester United és Spanyolország kapusa, David De Gea számára azonban nem volt régebben minden ilyen kellemes. 62-es minősítéssel jelent meg a FIFA 09-ben a 18 éves volt az Atletico Madridban.

Ehhez tartozott 59-es reflex, 65-ös pozícionálás és 62-es vetődés. Pár év után a spanyol csapattól az angol óriásihoz, a Manchester Unitedhez került, így senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy tényleg az egyik legjobb hálóőr jelenleg (sokan most a Portugália elleni potyájára gondolnak, de kivel ne fordult volna elő ilyesmi –a szerk.) spanyol csapatnál.

Luka Modric: 62 - 90

Modric először a FIFA 07-ben jelent meg szabadon igazolható játékosként, de csak a horvát válogatottban volt elérhető. Ott sem igazán tűnt ki a többiek közül a maga 62-es értékelésével. A statisztikáira nem szívesen nézett az ember: 69-es passzolás, 65-ös gyorsulás, 61 lövés erősség és 63-as távoli "bombája" volt.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!