Felújított formában tér vissza Spyro

Felújított formában tér vissza Spyro

Kedvenc lila sárkányunk legendás kalandjait ismét átélhetjük.

Kevés olyan PlayStation játék van, amire húsz év után is mosollyal az arcunkon tudunk visszaemlékezni, de a Spyro the Dragon pontosan ilyen. Éppen ezért is örültünk nagyon annak, amikor az Activision bejelentette, hogy a Crash Bandicoot felújítása után elővesz még egy klasszikust, hogy megújult formában élhessük át kedvenc sárkányunk korábbi kalandjait, –először kizárólag PlayStation 4-en és XBOX One-on. Ez lesz a Spyro Reignited Trilogy, ami tartalmazza a Spyro the Dragon, a Ripto's Rage és a Year of the Dragon részeket. 


Először a brit Kotaku szellőzette meg, hogy hamarosan újra láthatjuk a jó öreg Spyrot, aki megújult formájának hála a kor igényeihez igazított minőségben fog visszatérni. Aztán az Activision bejelentése után kiderült, hogy a játék 20. évfordulóját egy igencsak különleges változattal fogják megünnepelni, ami lényegesen több lesz, mint egy szimpla felújított verzió

Így a még PlayStation 1-en (!) megjelent trilógiát egy vadiúj köntösbe bújtatva próbálhatjuk ki, ami a régi dolgok feltupírozása mellett vadiúj animációkat, karaktermodelleket, játékmechanikákat és átvezető videókat is hozni fog. Ráadásul hozzányúltak az eredeti, Stewart Copeland féle soundtrackhez is, ezáltal újdonsült dallamok kényeztetik majd füleinket.


Szerencsére a játékmenet marad a régi, így kedvenc sárkányunkkal ismét útra kelhetünk, hogy minden akadályt és ellenfelet legyőzve kimenthessük a fogságból fajtársainkat. Külön öröm, hogy a pályákon elrejtett cuccok ugyanott foglalnak helyet, ahol az eredetiben is voltak, –így az igazi rajongók könnyebben találhatják meg őket.

Spyro hangját ismét Tom Kenny fogja szolgáltatni, aki sokak számára a második, illetve a harmadik részből lehet ismerős. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a három részt felvonultató változatban több mint 100 pályán masírozhatunk majd végig, így garantáltan nem fogunk egy darabig unatkozni.


Kíváncsiak leszünk arra, hogy milyen lesz a Spyro Reignited Trilogy fogadtatása; hiszen ha erre is jól rezonálnak a játékosok, akkor valószínűleg még több klasszikus címet fogunk újragondolt változatban megkapni. Addig is ne feledjétek, hogy szeptember 21-én jön Spyro!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!