Drámai tizenegyespárbajok és bravúros kapusteljesítmények mellé jöttek a MOTM lapok

Drámai tizenegyespárbajok és bravúros kapusteljesítmények mellé jöttek a MOTM lapok

Bátran mondhatjuk, a vasárnap este bizony a kapusoké volt.

Két újabb nyolcaddöntőben is döntés született, előbb Spanyolország tili-tolis szenvedését, este pedig a horvátok drámai továbbjutását tekinthette meg a nagyérdemű. Azt hiszem nem túlzás azt állítani, hogy a világbajnokság 18. napja leginkább a kapusokról szólt. Igor Akinfejev orosz és Danijel Subašić horvát hálóőr mellett a világhírű dán fia, Kasper Schmeichel védett bombaformában.

Az oroszok kapusa a büntetőpárbajban két tizenegyest is hárított, megfogta ugyanis Koke és Iago Aspas próbálkozását is, mellyel tulajdonképpen továbbrepítette a hazai gárdát a negyeddöntőbe. Ne szaladjunk azonban ennyire előre, hiszen a vezetést még az első 10 percet követően még a spanyolok szerezték meg, amire nem is igazán érkezett válasz Oroszországtól. Az öngóllal vezetést szerző pirosmezesek eztán mondhatni kényelmesen hátradőltek és az egy meccs alatt összehozott legtöbb passzolgatás világrekordjára törekedtek. Aztán egy, a semmiből megindult orosz akció büntetőt hozott Putin büszkeségeinek, melyet sikerült is gólra váltaniuk. Minden kezdődött előlről, de az látszott, hogy a hazaiaknak ez bőven elég, Spanyolország azonban nem tudott felpörögni és 120 percnyi játék után sem dőlt a továbbjutó sorsa. A tizenegyeseknél pedig a már fentebb említett Akinfejev brillírozott vagy mondjam azt, hogy a spanyolok voltak kutyaütők az elvégzésüket illetően.

Oroszország 1:1 Spanyolország
Tizenegyesekkel: 3-2

A másik ágon az 1998-as teljesítményt legalább megismételni vágyó Horvátországnak végül majdnem beletört a stoplija a dán alakulatba. Ekkora lendülettel még nem kezdődött találkozó a vb-n, ugyanis az első négy perc alatt mindkét válogatott gólig jutott. Egy szöglet után a torna leggyorsabb találatát szerezte Mathias Jørgensen az 57. másodpercben. Olyan nagyon sok minden ezen a találkozón sem történt a rendes játékidőben. A hosszabbítás itt is elkerülhetetlen volt, mivel nem tudtak dönteni a csapatok. Egészen a végéig csendesen járt lábról lábra a labda, majd a 117. percben Rebicet buktatták a tizenhatoson belül, melyért a játékvezető megítélte a jogos büntetőt. Modric azonban hozzá nem megszokott módon elég ergya lövést mutatott be, így Schmeichel életben tartotta a dánok reményét. Aztán még kettőt megfogott a büntetőpárbajban, de ez sem volt elég végül, mert kollégája a másik oldalon is fantasztikus napot fogott ki. Dánia három tizenegyest is hibázott, Horvátország a házigazda ellen készülhet a negyeddöntőben.

Horvátország 1:1 Dáni
Tizenegyesekkel: 2-1

Szerintem nem meglepetés, hogy két kapus is MOTM lapot kapott, illetve a horvátoktól két mezőnyjátékos érdemelte ki ezt a megtiszteltetést. Melléjük még Isco-t lepte meg az EA:

Hétfői program:

16:00 Brazília - Mexikó

20:00 Belgium - Japán

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!