Késik egy hetet a patch, 8.14 helyett a 8.13b érkezik!

Késik egy hetet a patch, 8.14 helyett a 8.13b érkezik!

Kettő helyett három hétig lesz velünk a 8.13, –de aggodalomra semmi ok, lesz egy kisebb frissítés közben.

A League of Legends-ben sok minden változik, de egy dolgot megszokhattunk: patch-ek minden második héten jönnek, ritka ez alól a kivétel. Még a mostani rekordméretű frissítések mellett is, –ha mást nem–, de ezt fixen tartotta a Riot Games. Év vége fele szokott ez változni az ünnepek miatt, vagy egyes nagyobb események előtt az alkalmazkodás és szinkron érdekében.

Taliyah végre nerfet kap, Aatrox pedig felesleges új funkciót - PBE

Ha véget nem is ér Taliyah rémuralma a dzsungelben, de valamivel gyengül. Aatrox pedig egy új vizuális effektet kap, –kár hogy nem a hőssel foglalkoznak inkább.

Ugyanez a sors vár most a 8.13-as frissítésre is, ami azt is jelenti, hogy jövő héten nem érkezik meg a 8.14. A 8.13 múlt hét szerdán jelent meg, de a 8.14 csak július 18-a körül várható. Ezt az információt a Riot Games a saját fórumain tette közzé, a már megszokott Meddler féle Gameplay Thoughts sorozatában. Természetesen pontosabb magyarázatot is adtak hozzá.

"Ahhoz, hogy a patch-ek időzítése szinkronba kerüljön az év többi nagy eseményével, közbe kell iktatunk egy három hetes frissítési időszakot, ez lesz a 8.13, ami most is éles a szervereken. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb 8.14-re tervezett újítás több időt fog eltölteni a PBE szervereken és ugyanúgy jelenik meg, mint eddig minden, de egy héttel később. Annak érdekében, hogy csökkentsük az megszokásra váró új dolgok mennyiségét, eszközölni fogunk egy mini patch-et, az időszak felénél kb. Ez a 8.14b lesz, hasonlóan a tavalyi 7.24b-hez, ami karácsony körül jelent meg. Hogy ebben pontosan mi lesz, az hamarosan kiderül, –amint mi is kitaláltuk–, de alapvetően olyan egyensúlybeli változásokra kell számítani, amik nem várhatnak a 8.14-ig."


Tehát lényegében egy kicsit felemás a helyzet; kapunk is patch-et, meg nem is. Ez egyben szomorú hír az új Aatrox szerelmeseinek, akinek égetően szüksége lenne nem kevés szeretetre. Jó eséllyel ilyen mértékű változások nem jelennek meg egy mini patch keretein belül, –így a mostani Aatrox-ot még plusz egy hétig élvezhetjük ebben a stádiumában. Meddler elmondása szerint valamikor a héten derül ki bővebb információ a minifrissítés pontos tartalmáról.

Mellékesen azt is említette, hogy nem vetették el teljesen Fizz W-jének átgondolását: így tovább tesztelnek egy újabb változatot. A mostani működése –számok nélkül egyelőre– úgy működne, hogy aktiválásnál a következő támadás több mágikus sebzést okoz. Ha ezzel megöl egy egységet, reseteli a képességet: vagyis lehet vele farmolni. Ha nem öl meg vele semmit, akkor a következő 6 másodpercre plusz mágikus sebzést okoz, –valószínűleg az alaptámadásai, ezt nem pontosították. Továbbra is szeretettel várják majd a visszajelzéseket a játékosoktól a fórumokon az újítás kapcsán.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!