Elmaradt a japán csoda a belga fordítás miatt, mégis a brazilok kaptak több MOTM lapot

Ez pedig azt jelenti, hogy összejött a Brazília - Belgium negyeddöntő párosítása.

A nyolcaddöntők utolsó előtti játéknapján Mexikó tündérmeséje véget ért: Brazília ha nagynehezen is de kicsikarta a továbbjutást, a másik mérkőzés azonban a világbajnokság eddigi egyik, ha nem a legjobbja volt.

Mexikó kicsit reszketett, mint a kocsonya, végül a csoportból csak tovább verekedték magukat, viszont Brazília ellen már nem sikerült ugyanez. A Seleção két góllal bizonyult jobbnak, de csak a hajrában sikerült két vállra fektetniük Közép-Amerika utolsó állva maradt nemzetét. Neymar ugyan az 51. percben betalált, de ekkor még nem volt egyértelmű, hogy melyik csapat kerekedhet felül, Mexikó igyekezett rákapcsolni. A kapusuk, Ochoa közben életben tartotta a reményeiket, hatalmas védései révén még mindig érthetetlen, hogy miért nem igazolta még le egy nagyobb csapat. A brazil akciókból kihagyhatatlan Neymar és Willian lapot is kapott az EA-től.

Brazília 2:0 Mexikó

A Rosztov Aréna parádésabb mérkőzéssel nem is búcsúzhatott volna a világbajnokságtól. A négy csoportmérkőzés után ezt az egyetlen nyolcaddöntőt tartották itt, melyen Belgium feltámadására még évekig emlékezni fogunk Japán ellen. A papírforma alapján az első játékrészben a vörös ördögök támadtak és igyekeztek beszorítani az ázsiai gárdát a saját térfelére, de masszív védelmüknek köszönhetően nem sikerült eredményt elérniük. Ehhez még hozzávehetjük Kawashima kapus szenzációs bravúrjait, akkor a belgáknak bizony egyre frusztrálóbbá vált a találkozó. Olyannyira, hogy a második félidő elején hátrányba is kerültek, aztán Inui bombagóljával néhány percre rá már a vészharangot is meg kellett kongatni. Kettős gólhátrányból kellett felállnia tehát Belgiumnak, és úgy tűnt egy ideig, hogy japán szenzációt láthat az Aréna és a világ is. Aztán elkezdett működni az eurómilliókból összerakott csapat, bár ehhez kellett, hogy Vertonghen kósza fejese utat találjon a hálóba. Ezek után bőven maradt még idejük, hogy offenzívát indítsanak, Fellaini révén végül a 74. percben egyenlítettek. Japán sem feltartott kezekkel néze a mérkőzést, –felvállalták a nyílt támadófocit, amely a 94. percben a visszájára sült el-, egy remek kontra után Chadli vetett véget az álmaiknak. Ezért egy 84-es lapot is kapott az EA-től.

Belgium 3:2 Japán

Most csak négy MOTM lapott tett közzé az EA:

Keddi program:

16:00 Svédország - Svájc

20:00 Kolumbia - Anglia

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!