Jöhet bármilyen versenyformátum, EU > NA

Jöhet bármilyen versenyformátum, EU > NA

Lezajlott a Rift Rivals utolsó napja, számunkra örömteli eredménnyel!

Szombat este véget ért a Rift Rivals Európa és Észak-Amerika számára. Tavalyhoz képest a Riot Games új lebonyolítási formátummal készült: míg egy évvel ezelőtt a csoportmeccseket követően a két régió legjobbja, a Unicorns of Love, valamint a TSM játszottak egymással egy Bo5 döntőt (amit az amerikaiak nevetve nyertek 3-0-ra), addig idénre teljesen átalakult a rendszer, és a csoportmeccseket követően jött az úgynevezett Relay Race formátum.

Ennek a lényege, hogy a döntő ugyanúgy egy Bo5, –de azt nem két csapat játssza le, hanem mindkét régió 3-3 gárdája részt vesz benne. Minden csapat legalább egyszer játszik a Bo5 során, és a csoportkör során erősebb régió választhatott sorrendben ellenfelet az első három meccsre. Mivel Európa nyert itt, ezért ők választhattak, azon belül is sorrendben a G2, a Fnatic, majd a Splyce, hiszen az RR csoportkörében ebben az erősorrendben végeztek. Nem meglepő módon a G2 a leggyengébb NA csapatot, az EF-et választotta, a Fnatic a második 100 Thievest, míg a Splyce-nak maradt a bajnok Liquid.

Hiába a magabiztos csoportkör, beleszaladt a pofonba a G2

Az első meccsen a G2 nem kis meglepetésre, csúnya pofonba szaladt bele. Pedig az EF se játszott jól, Dardoch például Kindreddel úgy dive-olt be torony alá, hogy végül még az ultiját se sikerült elnyomnia. Más meccsen ezért jár a report szándékos feedelésért, rossz volt nézni is. Huni is intelt rendesen azzal a Vladimirrel, de a G2 még jobban, emiatt pedig mindössze 24 perc alatt vége is lett a párharcnak, 1-0-ra vezetett NA.

Kicsit azért megizzadt a Fnatic a 100Thieves ellen

Jöhetett a Fnatic és a 100Thieves összecsapása, ahol Észak-Amerika ismét megmutatta, hogy képtelenek bármit is kezdeni az Aatrox Top, Heimerdinger Bot kombóval, a hét meccsből, ahol EU ezekkel a hősökkel jött, mind a hétszer kikaptak az NA csapatok. Nem történt ez másképp itt se, –és bár a 34. percben egy rosszul sikerült csapatharc után visszajöhetett volna a meccsbe a 100Thieves, végül nem jött össze nekik, és miután Bwipo gond nélkül mászhatott be öt ember közé leszedni Cody Sunt, onnantól tudni lehetett, hogy vége a meccsnek.

Az öltözőben maradt a Liquid a Splyce ellen

Az este talán legnagyobb meglepetése, hogy az európai alapszakaszban épp gyengélkedő Splyce játszi könnyedséggel győzte le a Liquid-et. Doubleliftéknek esélyük se volt, a Heimerdingerrel ők se tudtak mit kezdeni. Xerxe-éknek meg egyszerűen minden összejött.

A Fnatic soloq fiestát csinált a mindent eldöntő meccsből

Merészet húzott a Fox, de muszáj volt nekik, hiszen NA immáron 2-1-es hátrányban volt, egyetlen meccsre voltak attól, hogy elbukják a döntőt. Dardoch ezért Evelynnel jött, amire ráhozták még a Shent supportnak a biztonság kedvéért. A játék elején sikerült elrontania középen a ganket, Caps nagyon szépen kitáncolt előle, de ez nem hátráltatta, bőven ő volt csapata legjobbja a meccsen. Csak hogy ez nem volt elég. A felek megállás nélkül ütötték egymást a pálya minden részén, bőven 1 kill/perc fölött volt az átlaguk. Huni az Aatrox-szal megint nem tudott mit kezdeni, lehet, hogy mechanikailag még mindig egy lenyűgöző játékos, de hogy 3-4 alkalommal is ugyanazt a hibát követi el, az ezen a szinten nem fér bele. A Fnatic 25 perc alatt bedarálta észak-amerikai ellenfelét, ez idő alatt pedig 25 killt szereztek. Ha kíváncsiak vagytok egy jóféle soloq meccsre, ezt tudjuk ajánlani. 

Európa ezzel visszavágott a tavalyi Rivals-ért, és megmutatta, hogy sokkal jobbak, mint az amerikai élvonal. Folytatás jövő héten a hagyományos alapszakaszokkal, –majd ősszel jöhet a vb!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!