Rég nem látott sikerek útján Anglia és Horvátország

Rég nem látott sikerek útján Anglia és Horvátország

A vb ezen szakaszában születnek az igazi hősök, és ezt néhány MOTM lap is igyekszik előrevetíteni.

A szombati győzelemmel Anglia egy lépéssel közelebb került, hogy "hazavigye a futballt", miután kifejelték a világbajnokság negyeddöntőjében a svédeket. Horvátország megint kicentizte: az oroszok ellen ugyanis meggyűlt a bajuk, és csak a büntetőtpárbaj döntött a javukra. A két győztes egymás ellen találkozik az elődöntőben.

Leicester City védője, –Harry Maguire– az első nemzetközi gólját szerezte anglia színeiben, méghozzá egy csodálatos fejessel köszönt be a 30. percben. Aztán Dele Alli szintén fejjel volt eredményes az 58. percben, így megnyugatót előnyre tettek szert a háromoroszlánosok, azonban Pickford bravúrjai nem hiányozhattak, hogy meg is maradjon ez a különbség. Maguire a 79-es helyett 82-es, és ugyanilyen lapot kapott a kapus is. Anglia 1966-ban nyert világbajnokságot és azóta mindössze 1990-ben sikerült elérniük az elődöntőt, akkor egyébként a negyedik helyen végeztek.

Anglia 2:0 Svédország

A Dánia ellen leharcolt horvát válogatott ismét az eredmény után rohant, de szerencséjükre sikerült gyorsan egyenlíteniük. Cserisev révén még az oroszok vezettek az első félidőben, de Kramaric a nem sokkal később már újra egyenlőre módosította az állást. Újabb hosszabbításra került sor, de most nem volt eseménytelen a ráadás: előbb ugyanis Vida révén fordítottak a horvátok, majd 15 perccel később Fernandes robbantotta fel a stadiont egyenlítő találatával. A tizenegyeseknél a oroszok bírták kevésbé az idegek harcát, kettőt is kihagytak, a másik oldal viszont csak egyszer hibázott. Dzagojev kártyája 81-ről 84-re, míg Modricé 90-ről 91-re nőtt. Horvátország 1998 után újra elődöntőben –akkor bronzérmet szereztek Sukerék–, de most akár túl is szárnyalhatják a korábbi eredményüket.

Horvátország 2:2 Oroszország
Tizenegyesekkel: 4-3

A négy nemzetből három MOTM lapnak örülhetett:

A világbajnokság július 10-én, kedden folytatódik:

20:00 Franciaország - Belgium

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!