A PUBG-nak meg kell halnia!?

A PUBG-nak meg kell halnia!?

Wtfmoses pont a PUBG-val vált híressé, így egy hosszabb videóban elmondta, hogy mit is gondol azokról, akik mindenáron a PUBG halálát kívánják.

Az elmúlt hónapokban, talán már azt is mondhatjuk, hogy az elmúlt fél évben a PUBG játékosbázisa és népszerűsége is folyamatosan csökkent, egyenes arányban a Fortnite felemelkedésével. A játékokat persze nem érdemes összehasonlítani, –hiszen csak a műfaj ugyanaz, de az előbb említett alany inkább a könnyed részét képviseli a BR-eknek–, míg a PUBG szeretne szimulációként működni, amit csak a glitchek és a bugok akadályoznak meg; hiszen néha, –ha nagyon beleélnéd magad a játékba–, akkor könnyen előfordulhat, hogy a járműved egyszerűen elrepül vagy éppen a lövéseid nem oda mennek, ahova te szeretnéd a desync miatt. Ettől függetlenül a PUBG korszakalkotó játéknak bizonyult mind a mai napig, de nem kétséges, hogy sokan már zsigerből utálják azt a játékot, amit sokáig le sem tudtak tenni.

Wtfmoses neve talán még mindig nem mond sokat legfőképpen a magyar játékosoknak, de a PUBG segítségével egy hasonló ívet járt be, mint WackyJacky, csak ő végül nem lett a játék koronázatlan királya és "megmondóembere". Csak egy könnyed karriert épített ki magának, jelenleg pedig 71 ezer feliratkozóval rendelkezik. Természetesen a csatornáját is megviselte a PUBG mélyrepülése, de azóta is folyamatosan streamel, és egy elég nagy név még mindig a játék közösségében. Nemrég pedig a fenti videót tette közzé, ahol egy nézői kérdésre válaszolva elmeséli, hogy szerinte miért nem kell meghalnia a tavalyi év siker játékának. Némi angol tudás kötelező, ha mindent megakarunk érteni abból, amit mondott, –de egy kis összegzést mi is lefordítunk nektek, hogy értsétek miért nem érdemli meg a H1Z1-es kezelést a PUBG.

A videót egyből azzal kezdi, hogy egyszerűen nem várhatjuk a megváltást a Battlefield –vagy éppen a CoD Battle Royale-jától–, hiszen ebben az évtizedben szinte folyamatosan ugyanazt a játékot adták ki (csak más történettel, és itt-ott egy kicsit átszínezve). Akármennyire várom például én is a CoD BR-jét egyet kell, hogy értsek vele, hiszen semmi garancia nincs arra, hogy ők jobban megtudnák csinálni azt, ami Brendan Greene-nek és csapatának nem ment. Az teljesen biztos, hogy több és talán még jobb szakemberek is lesznek az EA-nél vagy éppen az Activisionnél, hiszen Greene-ék egyáltalán nem azt várták, hogy hirtelen lesz 3 millió egyszerre játszó játékosuk. Ezt a kifogást persze már sokszor hallhattuk, de ha kicsit az ő köntösükbe képzeljük magunkat, hamar rájöhetünk, hogy az öröm helyett milyen rémület lehetett mindenki arcán, amikor rájöttek, hogy egy sima mód, egy egyszerű ötlet hirtelen mekkora sikert aratott. A rengeteg pénz mellett természetesen a problémák is egyre nagyobbra nőttek, a fejlesztőknek pedig rá kellett jönniük, hogy egy rothadó alapra nem tudnak ennél szebb várat építeni. A PUBG külseje –ahogy wtfmoses is elmondja– egy gyönyörű kacsalábon forgó palota, ahol mindent beleng az öröm és a boldogság, de ahogy valaki bemerészkedik az épületen belülre, az hamar meglátja, hogy a padló rohad, a falak leomlanak, a 100-200 házmester pedig néha azt sem tudja, hogy mit csinál. Pontosan azért, mert ezt már nem lehet kijavítani.

Ettől függetlenül nem szabad a PUBG halálát kívánni, hiszen még mindig vannak bőven játékosok, akik szeretik a játékot, a házmesterek karrierjét pedig nem lenne szép dolog kettőbe törni csak azért, mert ennél többet vártunk a fejlesztőktől, akik most is mindent megtesznek, –csak ez a minden, sajnos borzalmasan kevés és elég gyenge.

Természetesen wtfmoses arra is kitért, hogy rengeteg hibát követtek el és a case-ek vagy éppen a Battle Pass is elég nagy kudarc volt. De ezek jelentik szerinte a legkevesebb problémát, hiszen ha zavar egyszerűen csak nem kell megvenni, és máris megpróbálnak rajta javítani, hiszen mindent a pénz vezérel. Mint említettem, ennél sokkal több mindenről beszél a videóban és tényleg érdemes meghallgatni, ha valaki már szívből gyűlöli a játékot és minden álma az, hogy a PUBG végleg a feledés homályába vesszen.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!