Drámai csatákkal tenné fel magát Las Vegas az e-sport térképére

A WSOE ezen a hétvégén debütál egy PUBG versennyel.

Az ESP Gaming egy új, több címet magába foglaló versenyszériát jelentett be kedd este. A World Showdown of Esports (WSOE) a profi ökölvívásból és a vegyes harcművészetekből (MMA) ismerős stílusban közelíti meg az e-sportot.

Az első torna ezen a héten, július 14-15. között lesz a Las Vegas-i ARIA Resorts & Casino PokerGO Stúdiójában. A lebonyolítást az ESP Gaming és a korábban általuk felvásárolt Auzom végzi. A PUBG Pan-Continentalon 16 csapat vesz részt, többek között a Team Vitality, a FaZe Clan, a Team Envy, az OpTic Gaming és a Tempo Storm (teljes lista alább). A meghívott együttesek összesen 100 000 dollár készpénzért küzd meg.

A hivatalos közlemény szerint:

"A WSOE a világ legjobb játékosainak fej-fej melletti versenyére, annak drámai és látványos mivoltjára összpontosít különböző műfajokban és játékokban, a telefonoktól a PC-n át a konzolokig minden platformon. Az ökölvíváshoz és a vegyes harcművészetekhez hasonlóan itt is több divízióban koronáznak majd bajnokokat. Az e-sport világában egyedülállóan, a WSOE nem körmérkőzéses vagy ágrajzos versenyekben gondolkodik, hanem "fight card" stílusban, aminek lényege, hogy minden eseményen érdekes párosítások lesznek bajnokok és kihívók között. Továbbá innovatív pénzdíjazást és produkciót kínál, hogy az agresszív játékot és a rivalizálást támogassa. A WSOE arról szól, hogy a legszórakoztatóbb videojáték-közvetítést kínálja a rajongóknak."

A projektben nagy szerepet vállal az ELEAGUE műsorvezetője, Richard Lewis is. Az elismert újságíró és elemző a WSOE streamjein és élő eseményein látható személyeket felügyeli majd mint igazgató. Az ESP Gaming abban bízik, hogy Lewis "innovatív nézőpontokat és példátlan tapasztalatot"  hoz, ami hosszútávon garantálhatja is a sikerüket.

Ő maga annyit tett hozzá a bejelentéshez, hogy:

"A WSOE teljesen felforgatja a tradicionális e-sport formátumot... A WSOE egyedisége, hogy megenged olyan meccseket csinálni, amit maguk a versenyzők és a rajongók is szívesen látnának. Alig várjuk, hogy újraképzeljük és nagyobbá tegyük a videojáték-sportot, valamint idén ősszel megkoronázzuk az első WSOE bajnokot."

A koncepció érdekesnek tűnik, azt meg kell hagyni. Azonban jó kérdés, hogy mennyire működhet, hiszen az e-sportban egyáltalán nincs hagyománya ennek a típusú küzdelemnek. Az elmúlt években láthattuk, hogy Las Vegas-ban egyre nagyobb az érdeklődés a versenyszerű videojátékok felé, ez a próbálkozás pedig eldöntheti, hogy a két kultúra mennyire összeegyeztethető. A WSOE az egyszerű versenyzéssel szemben inkább az izgalmas történetekre és a drámai összecsapásokra fókuszál, ami egyéni sportokban – mint az említett ökölvívásban vagy vegyes harcművészetekben – működhet, de csapatjátékokban nehezen eladható.

Emlékezzünk csak vissza az ELEAGUE CS:GO versenyére – a Clash for Cash-re –, ahol a korábbi két Majordöntős csapat játszott egy visszavágót 250 000 dollárért. Azon kívül, hogy addigra értelmét vesztette a gyengélkedő Virtus.pro-ra ráereszteni a szintén visszaesőben lévő Astralis-t, alig érdekelt bárkit a dolog, hiába volt erős a narratíva. Persze azóta eltelt egy év. Richard Lewis annak idején az élvonalból figyelhette meg az ELEAGUE műsorának bukását, így biztosan volt ideje és lehetősége azóta kidolgozni egy jobb receptet.

Mindenesetre is, ezen a hétvégén ki fog derülni, hogy van-e ebben az ötletben potenciál. A PUBG Pan-Continental Twitchen lesz követhető. A hivatalos, angol nyelvű közvetítésért a https://www.twitch.tv/wsoe oldalt keressétek majd.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!