A kínaiak nem viccelnek - 141 csalót zártak börtönbe

A kínaiak nem viccelnek - 141 csalót zártak börtönbe

Az elmúlt időben kicsit elhalkult a történet, de a Tencent és a rendőrség újból odacsapott.

Bárki, aki huzamosabb ideje játszik a PUBG-val tudhatja, hogy bizony a csalók elleni harc már a kezdetektől folyik és inkább kevesebb, mintsem több sikerrel. Azt már régóta tudjuk, hogy Kína egyértelműen a csalók melegágya Brendan Greene pedig egyszer azt is elárulta nekünk, hogy a csalók körülbelül 99% a hatalmas népességű ázsiai országból játszik. Szerencsére ezt nem hagyta annyiban a Tencent és a rendőrség sem, ugyanis januárban 120 embert tartoztattak le, míg áprilisban további 15-öt, egy kínai PUBG oldal szerint ez a szám pedig már 141-re nőtt.

Érdemes megemlíteni, hogy több, mint 200 különböző tárgyat és elektronikai eszközt foglaltak le, mint például gépek, pendrive-ok vagy éppen telefonok.

A csalók nem csak azzal kerestek egy rakat pénzt, hogy eladták a programokat más játékosoknak, hanem egy trójai vírust is mellé dobtak, amivel rengeteg felhasználói adatot tudtak eladni olyan személyeknek, akik ezzel szerettek volna valami illegálisat kezdeni. Ez az együttes bűntény már a rendőrség szemét is bökte ezért ütöttek rajta a csalás készítőin, akik egy hosszabb időt biztos a hűvösön töltenek majd.

Ezzel tehát újabb csatát nyert az igazságszolgáltatás és a Tencent, de a háborúnak még közel sincs vége, hiszen ahogy Allen Zhen, a Tencent Wechat nevű programjának az egyik feje nyilatkozott: "Ez egy soha véget nem érő háború. Valami hatásosat kitalálsz ma, de holnap már egy teljesen új kihívással kell szembe nézned."

Sajnos a csalás hatalmas üzletág Kínában, így valószínűleg soha nem lehet majd teljesen véget vetni ennek a felettébb etikátlan és szervezett bűnözésnek. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!