Lehet, hogy a szezon végén új EU LCS bajnokot avatunk?

Már csak egy veretlen csapat van az alapszakaszban. 

A Rift Rivals miatti, kéthetes szünetet követően visszatért a nyári EU LCS a péntek és szombat esti programba; azok a csapatok, akik épp nem Észak-Amerikában küzdöttek, kemény felkészüléssel töltötték az időt. A Fnatic, a G2 és a Splyce még az időeltolódás miatti jet lag-gel küzdöttek, ami főleg a Fnatic játékán látszott meg. Nézzük a fontosabb eredményeket!

G2 vs Misfits

A tabellát vezető, eddig veretlen két gárda küzdelme volt a legígéretesebb párharca a hétvégének, ám amíg a G2 Észak-Amerikában küzdött az az NA LCS legjobbjai ellen, addig a Misfits kényelmesen tudott készülni a nagy mérkőzésre. A végeredmény is ennek megfelelően alakult: bár vezettek Perkzék a játék elején, sőt, sikerült 5000 arany előnyt összeszedniük, az objektívekben és a csapatharcokban sokkal jobb volt a Misfits, ami leginkább a 30. perc környékén mutatkozott meg: a G2 inhibitort rombolt, lényegében ők irányítottak a pályán, aztán a visszavonulás közben a magányos Jankosra hárman rontottak rá, majd 5v4-ben teljesen bekerítették és lekaszabolták a G2 játékosait. Ez volt a meccs fordulópontja: egy pillanat alatt megfordult a játék állása, és a Misfits innen már nem is engedte ki a kezéből a párharcot. Maxlore-ék így továbbra is veretlenek, és jelenleg ők vezetik a tabellát.

Schalke04 vs Giants

Vizicsacsiéknek egyelőre döcögősen megy az idei alapszakasz. A kéthetes szünetet ők is arra használták, hogy annyit gyakoroljanak, amennyit csak tudnak. Egy meccsből az eredményt egyelőre nehéz megmondani, hiszen a nem túl acélos Giants volt az ellenfél, és a mérkőzés se volt egy sima 20 perces stomp. Az elején Csacsi Poppy-ját kétszer is sikeresen gankelték, pedig lehet, hogy inkább Nukeduckra kellett volna figyelni: a norvég veterán mides Kai'Sa-val az egész csapatot a hátára kapta és ritkán látható módon hozta le az egész Schalke04-nek a meccset. Szoros összecsapás volt, –mert Csacsiék kicsit mintha még bizonytalanok lennének a csapatharcokban–, de az biztos, hogy jó motivációs boostot ad ez nekik a szombat esti, Splyce elleni meccsükhöz. Nukeduck carry-jét pedig érdemes mindenképp megnézni.

Splyce vs Fnatic

Amerikában mindkét gárda meggyőző volt, de az európai alapszakaszban eddig a Fnatic mutatott többet, –ezért ők számítottak inkább favoritnak. Xerxe-ék erre azonban gyorsan rácáfoltak: a román top-jungler duó egy gyönyörű, lvl 3 gankkel indította meg a mérkőzést, Xerxe pedig szépen megszaladt azzal a Camille-lal, sOAZ-ék jól bevált Heimerdingere, amely ellen egyetlen amerikai csapatnak se volt ellenszere, itt egyáltalán nem működött. A 22. percnél már 11-3-at mutatott az eredményjelző. A nagy kérdés már inkább csak az volt, hogy mikor és mennyivel fognak nyerni. A vége 33 perc –és egy jó nagy mészárlás– lett.

A Samux nélküli UOL-nak nem sok esélye volt a ROCCAT ellen; egy borzalmas LvL 1 harcot követően gyorsan elszálltak a győzelmi reményeik, az H2K-nek pedig inkább csak jobb pillanatai voltak a Vitality ellen, de komoly ellenállást nem tudtak felmutatni; utóbbi szépen csendben felkúszott a tabella 3. helyére.

A tabella állása:

  1. Misfits 7-0
  2. G2 6-1
  3. Vitality 5-2
  4. Fnatic, ROCCAT 4-3
  5. Splyce, Schalke04 3-4
  6. UOL 2-5
  7. Giants 1-6
  8. H2K 0-7

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!