Kiszivárogtak az első információk az új Akaliról, félelmetesnek ígérkezik!

Kiszivárogtak az első információk az új Akaliról, félelmetesnek ígérkezik!

Bár nem teljesen hivatalos információ, de könnyen lehet hogy még félelmetesebb és skillesebb lesz az új Akali!

Rögtön két streamer is mesélt nagy vonalakban az új Akaliról; egyikük Brazíliából, a másikuk pedig Kínából. Azt már egy ideje tudjuk, hogy Akali új formát fog kapni, és a hősön ráadásul nem más dolgozik, mint CertainlyT, –akitől sokan tartanak. Hogy miért? Olyan hősök nevei fűződnek hozzá, mint Yasuo, vagy éppen Zoe, és egyikük sem feltétlenül nyerte el a közösség osztatlan tetszését, –mert hogy túl erősek voltak, illetve néha még mindig annak érezzük őket.

Nem csak a képességei, de a kinézete is szóba került egy brazil streamen, ahol Ken Harusame elmondta, hogy az új Akali hiányosabb öltözetben fog pompázni, mint a mostani, –ez főleg a splash arton fog megmutatkozni. A Q képességéről annyit mondott el, hogy egy utalás lesz valamelyik anime-re, és a működése is hasonlítani fog arra, de nevet nem árult el, mivel abból már túl egyértelmű lenne. A W képessége továbbra is egy ködfelhő lesz, –ahogy azt már korábban megerősítették–, de lesz benne egy új mechanika, amitől igazán erős lesz és az emberek jó eséllyel panaszkodni fognak rá, legalábbis azok, akik ellene játszanak.

Az E képessége egy teljesen új verzió lesz, ami nem hasonlít a mostanira, cserébe elég kreatív módon lehet majd kihasználni mind offenziven, mind pedig defenzíven. Az ultija kevesebbet fog változni, de a működése egy kicsit sokoldalúbb lesz, így ezt is több helyzetben használhatjuk ki. Összességében a mozgékonysága megmarad, mint mostanság, de ettől függetlenül nem csak az állandó all-in-ről és az arcba ugrásról fog szólni. A többi orvgyilkossal szemben jobban megállja majd a helyét a tankokkal szemben, és továbbra is energiát használ erőforrásként, mint a ninja karakterek általában. Elvileg nem lesz annyira nehezen kiegyensúlyozható, mint az elsőre tűnhet, –de szinte biztos, hogy nerfek kellenek majd neki, ez leginkább a W-je miatt lehet így.

Ezen kívül lesz egy olyan animációja, amin rament eszik. Ha limitált anime tudásomat latba vetem, a ramenről leginkább Naruto jut eszembe, lehet, hogy a Q-ja is hozzá lesz köthető? Esetleg valamilyen Rasengan másolat? Idővel kiderül. 

Mint említettem: egy kínai streamen is felmerült Akali, –mint téma–, azt a videót sajnos azóta eltávolították, de íme, ami elhangzott benne. Sokkal inkább skillorientált karakter lesz Akaliból; egyik képessége sem lesz célzott, vagyis skillshotokhoz kell hozzászoknunk. Több kreativitás kell ahhoz, hogy jól játsszunk vele, nem lesz annyira egysíkú és a mozgékonysága is bizonyos szempontból magasabb lesz. Mivel erősebb ultija lesz, ezért a CD is jóval 60 másodperc fölé kúszik, több lesz a megszorítás, de megfelelő használat mellett erősebb lesz, mint a mostani, illetve több AoE sebzést is kap. Emellett még annyit tett hozzá, hogy ugyanúgy rendelkezik sustainnel, –de ez akár figyelmen kívül is hagyható.

Nem tudom pontosan mi lesz az új Akaliból, de már a leírtak alapján elég érdekesnek tűnik, illetve sok mindent el lehet mondani CertainlyT korábbi alkotásairól, csak azt nem, hogy unalmasak.

Ti várjátok már?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!