Még több segítség a fejlődéshez - megújult a Git Gud

Még több segítség a fejlődéshez - megújult a Git Gud

Megújult a sokak által már ismert Git Gud; nézzük, mi változott.

Nem egy oldal dedikálta magát LoL statisztikáknak és ezzel az egyszerű játékosok segítésének. Ezek közül az egyik a feltörekvő Git Gud, melyről korábban már írtunk, nemrégiben pedig nagy változásokon ment át. A legszembetűnőbb, hogy mostantól az egyéni teljesítményeink mutatása és elemzése helyett, új béta verziója immáron arra fókuszál, hogy minél több információval lásson el minket a hősökről és a különböző matchupokról. Regisztráció nélkül működik, és változatos opciókkal várja a fejlődni kívánó játékosokat. Az oldal egyébként jelenleg négy füllel rendelkezik, de így is temérdek mennyiségű adattal szolgálnak.

Tier List

Az első, ami kezdőlapként fogad minket a Tier List; ez leegyszerűsítve annyit jelent, hogy azt mutatja meg, melyik hős mennyire jó, ezt már megszokhattuk az op.gg, –vagy akár a champion.gg– kíséretében is.git gud tier listPersze az oldal készítői is tisztában vannak vele, hogy ez nem ilyen egyszerű. Kismilló faktor és számadat szükséges a dolog megítéléséhez és még így is, a faktorok helyzetenkénti változásával fog változni az eredmény is. Vagyis például csak azért mert egy nehezebb hős rettentő eredményekkel jelenik meg bronzban, még nem jelenti azt, hogy challengerbe ne lehetne ő az Isten. Éppen ezért a kritériumokat magunkra igazíthatjuk. Kiválaszthatjuk a játékmódot, ösvényt, divíziót, sőt még azt is, a világ melyik szegletéről szeretnénk eredményt látni. A játékmódok közül a Kanyargó rengeteg még nincs betéve. Amint személyre szabtuk az adatokat, látni fogjuk a legeredményesebb hősöket, győzelmi, pick és ban arányukat, sőt még egy gyors counter listát is.

Duo Tier List

De ez még csak a kezdet volt. A következő opció, a Duo Tier list, ami a komolyabban gondolkozó játékosoknak segít.git gud duo tier listA felület hasonló az előzőhöz. Különbség, hogy itt kizárólag rangsorolt játékmód eredményeket nézhetünk. A rendszer ajánl az eredményhez egy javasolt tiert is, és a kurzorunkat ráirányítva azt is megtudhatjuk mi alapján számolja ki az olyan adatokat mint a Synergy factor, vagy a Duo Pick és Ban rate. Az ösvény szerinti szűkítés is megmaradt, itt pusztán megemelték a dolgot és mindig két ösvényt vesz alapul és a rajtuk legjobban együttműködésre alkalmas hősöket.

Champions

Elérkeztünk a harmadik opcióhoz a Champions fülhöz és a dolog csak itt komolyodik be igazán.champions git gudA fül alatt ABC sorrendben kiválasztjuk a nekünk kellő hőst, és bele is csaphatunk a lecsóba.git gud champions inA belső fülön már jól ismert ikonok várnak minket. Adatokat kérhetünk játékmód, ösvény, divízió és régió szerint, d eez még csak az eleje. A játékos részletes adatokat kap az ajánlott rúnákról, idézői képességekről és tárgyakról, ez utóbbit vételi sorrendben. Tippet kapunk a képességek sorrendbeli fejlesztéséhez és még azt is hamar megtudhatjuk, ki ellen lenne kedvező vagy éppen kevésbé eredményes a választottunk és mindez a fent beállított adatok fényében módosul.

Ami esetleg kevésbé észrevehető, hogy a hős nevétől jobbra extra füleket találhatunk. A Pro Builds az utolsó fül lesz a négy nagyból, de mellette találhatnuk részletes counter adatokat és statisztikákat, ez utóbbi tárgyakra, rúnákra és képességekre tér ki részletesen.

Ezen felül a képi tippekhez számadatokat is kapunk, így megtudhatjuk mi a pick és banrate vagy az átlagos sebzést is, de még az is kiderül például, hogy a high elo Dianák győzelmi aránya valahol a szomorú 43% és 47% között leng, ez az adat az low eloban már eléri az egészségesnek mondható 50%-ot is.

Pro Builds

Természetesen melyik statisztikai oldal lenne az igazi a profik adatainak kihagyásával. Az oldal először a profik által legtöbbet játszott hősöket mutatja be nekünk, amit megint filterekkel módosíthatunk.git gud pro buildsHa a listából vagy a kereső segítségével kiválasztottuk aki érdekel, ismét beleáshatjuk magunkat az információhalmazba. A kereső csak hősökre él, játékosokra egyenlőre nem kereshetünk rá.git gud pro builds inA megszokott szűkítési kritériumok adottak, semmi más dolgunk nincs mit a meccsek között böngészni. A rendszer minden mérkőzéshez csak a legfontosabb adatokat jeleníti meg, de egy klikkel lenyithatunk egy fület, ahol részletesebben is megtekinthetjük, mi vezetett a tökéletes, vagy éppen borzalmas meccsekhez. Érdekesség még, hogy a profik mellett kereshetünk one trick ponykat, sőt streamereket is.

Összességében mi csakis bátorítani tudunk mindenkit a használatára. Az oldal sokrétű, mindenre kitér és valós adatokat nyújt aminek gondos használatával könnyen feltornázhatjuk győzelmi rátánkat. Emellé letisztult és átlátható, viszont csakis angolul tekinthető meg.

Ti használjátok az oldalt, esetleg hozzá hasonlót? Szerintetek milyen újításokkal lehetne még hasznosabbá tenni?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!