Minden, amit Akaliról és képességeiről tudni kell, videókkal!

Minden, amit Akaliról és képességeiről tudni kell, videókkal!

Tegnap először egy leak videóval, majd a hivatalos bemutatóval borzolták a kedélyeket, a Riot pedig időközben be is mutatta minden képességét.

Akali megújul, ráadásul nem is akárhogyan. CertainlyT megint kitett magáért és első ránézésre egy igencsak sokoldalú, mozgékony és halálos Akalival ajándékoz meg minket. Ne is húzzuk tovább a szót, nézzük meg most már a hivatalos leírásait a képességeinek, szemléltető videókkal együtt.

A leak után a Riot közzétette Akali hivatalos trailerjét - videó

A számtalan leak után talán már csak muszájból is, de megérkezett az átdolgozott Akali hivatalos előzetese.

Az új passzívja az Orgyilkos jele nevet viseli. Hatását tekintve pedig, a képességekkel megsebzett ellenfelek körül egy kis sárkánykör jelenik meg, Amint ezt a kör kiteljesedik, Akali mozgás sebessége megnő rövid időre, ha a kör irányába mozog. Ha eléri a kört, akkor újfent mozgási sebességet kap, ha ellenséges hősök fele közelít. Ezen kívül a kört elérve kap egy Meglendített kama hatást, ez megnöveli a következő alaptámadásának hatótávját, illetve sebzését és némi energiát is visszatölt:

Q képessége az Ötpontos csapás. Akali eldob maga elé öt kunait egy tölcsér mentén és minden előtte állót megsebez vele, de csak az első célpontokat. Akik a tölcsér végén állnak, azok lassítást is kapnak. Ha mindezt akkor teszi meg, amikor majdnem maximális energiával rendelkezik, akkor némi életerőt is visszakap a sebzése alapján. Ha eléri a képesség ötös szintjét, a képesség plusz sebzést okoz a minionoknak és szörnyeknek.

W képessége a Homálygömb, itt válnak igazán érdekessé a dolgok. Energiát nyer vele vissza és létrehoz egy gyűrű alakú füstfelhőt, tehát a közepe üres. Ez öt másodpercig marad a pályán és folyamatosan tágul, alkalmazkodva a terepviszonyokhoz. Amíg Akali a füstben tartózkodik, nem látható semmilyen módszerrel és megnő a mozgási sebessége. A füst nagyon sűrű lehet, ugyanis Akali nem fedhető fel sehogyan sem benne, célozni sem lehet őt képességekkel vagy támadásokkal, sőt mi több, a tornyok sem látják őt. Az időtartam alatt elhagyhatja a füstöt és amikor visszatér bele, akkor egy kis idővel kitolhatja annak hatóidejét.

E képessége a Surikenugrás, ami teljesen új az előzőhöz képest. Akali hátraugrás közben dob el egy surikent maga elé, hosszabb távban. Ez megsebzi és és meg is jelöli az első eltalált ellenfelet, de máshogy is használható, mivel a jelölés Akali Homálygömbjére is vonatkozik, tehát magát a füstöt is megjelölhetjük. Ez az első használat, ha másodjára is aktiváljuk a képességet, akkor a megjelölt ellenfélhez, vagy területre ugrunk vissza, minden ellenfelet megsebezve, akin áthaladunk. Ez sokat segíthet például a miniontakarításban.

Végezetül az ultija a Tökéletes kivitelezés. Végső képességét használva Akali kétszer is ugorhat, vagyis rohamozhat, azonban egy kis időnek el kell telnie a kettő között. Az első ugrása fizikai sebzést okoz, és egy rövid kábítást is kioszt az ellenfelekre. A második egy amolyan kivégző képesség, ugyanis hiányzó életerő alapján okoz mágikus sebzést.

Szerepét tekintve továbbra is egy orgyilkosról beszélünk, aki elsősorban mozgékonyságára és a kombózható képességeire fog építeni, no meg a nem elhanyagolható sebzésére. A passzívot kihasználva folyamatosan mozgási sebességhez juthatunk. Az E és az ulti megjelölik a célpontokat, miközben kifele vagy befele ugrunk éppen, ezzel is kihasználva újfent a passzívunkat. Ezt szépen lehet kiegészíteni a Q sebzésével és akár lassításával is. A többi orgyilkossal szemben Akalinak több időre lehet szüksége a teljes kombó elhasználására, cserébe folyamatosan tud alkalmazkodni a kialakuló helyzethez, új pozíciót vehet fel és több információból dolgozhat. Ha pedig túl forró lenne a talaj, a W mindig jó menekülést jelenthet számunkra.

Elég sokoldalú karakternek tűnik, persze az igazi próba majd a PBE szerveren lesz, amint ott is megjelenik. Addig is viszont alább megtekinthetitek az új splash artokat, kettő kivételével mindegyik új lett, a lenti képre kattintva éritek el a teljes galériát.
Amennyiben pedig egymás mellett szeretnétek látni összehasonlítva a régi splash artokat az újakkal, az alábbi videóban van rá lehetőségetek!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Galéria

Kövess Minket!