Könnyen lehet, hogy fizetős lesz a Custom Match

Könnyen lehet, hogy fizetős lesz a Custom Match

Egyelőre ingyenesen indul, de a későbbiekben bármi megtörténhet.

Július 17-én hatalmas meglepetésünkre a PUBG Corp elindította a Custom Lobby-k bétáját a teszt szerveren. A játék kezdete óta csak a PUBG partnerek tudták használni ezeket a dedikált szervereket, ahol nézői játékokat vagy éppen versenyeket tarthattak. Kicsit már későiknek érződik ez a meglepetés, de nem lehetünk telhetetlenek, már az is elég nagy meglepetés, hogy egyáltalán ingyenes lett, vagy mégsem?

A bejelentésbe ugyanis beleírták azt is, hogy egyelőre még ingyenes lesz az opció, –a jövőben viszont fizetőssé tehetik, ha úgy érzik, hogy nem futna minden simán a játékosoknak. Ez természetesen azonnal két részre szakította a közösséget, hiszen volt, aki azt mondta, hogy ez elfogadhatatlan, míg bőven voltak olyanok is, akik nem lepődtek meg és teljesen természetesnek tartják ezt.

Ingyenes tábor:

Akik amellett tették le a voksukat, hogy ez elfogadhatatlan, egyből azzal érveltek, hogy jó pár ingyenes játék sem kér pénzt saját lobby-kért, míg a Minecraft vagy éppen a Garry's Mod könnyedén elbír 100 embert és ők sem kérnek semmit érte a játék megvétele után. Emellett pedig sokan már az Early Accessben kifizették a játék árát, majd páran még a Battle Pass-t is megvették, –ezek után pedig már rablásnak érzik, ha még ezért is lehúznak róluk egy bőrt. Valamennyire egyet lehet velük érteni, –hiszen már tényleg kapzsiságnak tűnhet ez az egész–, de személyes véleményem szerint ez az egyetlen része a játéknak, amiért jogosan kérhetnek el pénzt.

Ha kell fizessünk tábor:

Páran pedig ezúttal elfogadták a PUBG ötletét, hiszen bőven vannak olyan játékok is, ahol fizetni kell az admin jogokért, –ha pedig itt teljes hozzáférést és folyamatos 100-as dedikált szervert kapnánk, azért örömmel fizetnének. Ha viszont pénzt kérnek érte, minimális jogokat kapunk és még laggolna is a játék az egyértelmű lehúzás lenne, amivel tovább rontaná az egyre rosszabb megítélését a PUBG Corp. A béta teszt valószínűleg hosszú ideig elfog húzódni, mert nem engedhetik meg maguknak a fejlesztők, hogy egyből lehaljanak a szerverek vagy borzalmasan laggoljanak.

Összességében tehát az ingyenes Custom szerver lenne a legjobb megoldás, de egyszerűen nem hibáztathatjuk őket, ha ez mégsem jön össze és fizetni kell érte. Akármennyire is csökken a játékosbázis, még mindig több, mint 700 ezer átlag játékos játszik a PUBG-vel; így komoly érdeklődés lehet az egyik legjobban várt funkció iránt.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!