Olcsóbb krit tárgyak, visszatérhetnek az ADC-k végre?

Olcsóbb krit tárgyak, visszatérhetnek az ADC-k végre?

Jó hír lehet ez a hagyományos lövészeknek, ugyanis az alap statok mellett pont a krit tárgyak ára volt az, ami hátrányba helyezte őket. Ezen javít most a Riot Games!

A sok nehézség és viszontagság után végre egy kis felüdülés is érkezhet a hagyományos lövészeket preferáló játékosoknak. A 8.11-es patch óta nem a legegyszerűbb sima ADC-kkel érvényesülni, pár kivételt leszámítva, mint Ezreal, Kai'Sa, Lucian, vagy éppen Varus. Ennek fő oka egyrészt az alap statok csökkentése volt, illetve a tárgyak árainak különbsége. Egy mágus vagy egy harcos sokkal olcsóbban vált hasznossá, míg egy lövésznek akár 3-4 igencsak drága tárgyra is szüksége volt ehhez. Leginkább a kritikus csapásokat használó lövészek érezték ennek hatását, amikor ezek a tárgyak megdrágultak. 

Fizz izmos buffot kapott, a gold funnelingtől pedig elköszönünk

Aioween | 18/07/18 15:11Fizz egy új képességgel gazdagodik, ami elég erőteljesnek tűnik, és úgy tűnik a Riot végre megfejtette az aranytölcsér kompozíciók problémáját, innentől ritkábban találkozhatunk vele. Ezúttal is erőteljesen belenyúlt a játékba a Riot Games, egyrészt véget vet az aranytölcsér, avagy gold funneling metának és Fizz-nek is új lendületet ad.

Ez változik most a legújabb PBE frissítésben, amiket jó eséllyel majd a két hét múlva érkező 8.15-ös patch-ben láthatunk, feltéve ha a Riot meg is tartja ezeket. Ezen kívül történt pár apróbb változás is, nézzük őket szép sorjában. 

Irelia passzívjának AD rátáját szerették volna növelni, egy kicsit túl érzékenyen érintették a nerfek, de a 16% a 4%-kal szemben kicsit túlzás volt, így ezt visszavonták.

Az Infinity Edge masszív árcsökkenésen megy keresztül, igaz nem ingyen. 3600-ról egészen 3200-ig viszik le az árát. Egy ilyen tárgynál 400 arany rengeteget számít. A recept is változik, két B.F. Sword helyett egy B.F. Sword és egy Pickaxe kell majd hozzá, illetve 1025 arany. Cserébe a kapott AD mennyisége 80-ról 70-re csökken, illetve a kritikus találatokból okozott tényleges sebzés mértéke is 15%-ról 10%-re. Ezek a csökkenések senkit ne tévesszenek meg, a korábbi vásárlás többet fog jelenteni ezeknél, így ez egy erőteljes segítség ahhoz, hogy a lövészek hamarabb életképesek legyenek.

Ugyanígy az Ornn passzívjából épített Molten Edge is 4600 helyett 4200-ba fog kerülni, ám itt csak az AD-ból veszít, 110 helyett 95-öt sebez, a 15%-os tényleges sebzés megmarad.

A Phantom Dancer is olcsóbb lesz, 2800 helyett 2600-at kell érte fizetni, ez az összerakási költség csökkenésében mutatkozik meg, ami 900 helyett 700 lesz, a recept nem változik. Cserébe pedig 30% kritikus találati esély helyett csak 25%-ot kapunk.

A Rapidfire Cannon is hasonló bánásmódot kapott, 2900-ról 2700-ra viszik le az árát, itt is az összerakási költség csökken, és a 30% helyett 25% kritet kapunk.

Ugyanígy a Runaan's Hurricane is 200-zal lesz olcsóbb, 2900 helyett 2700 és itt is 25% kritet kapunk.

Végezetül az Statikk Shiv is 2900 helyett 2700 aranyba kerül, 30% helyett 25% kritet ad.

És hogy mindez miért lesz jó? Korábban mondhatni fölösleges statokat vettük, hiszen 2 Zeal tárgy után már 60% kritikus találattal rendelkeztünk, amit az Infinity Edge hiába duplázott meg, akkor is csak 100% kritünk volt. Most hogy eljussunk 3 tárgyig, azaz két kriteshez és mondjuk egy Infinity Edge-hez, 800 arannyal kevesebbet kell kicsengetnünk. Ez hatalmas összeg, ráadásul nem fogunk fölöslegesen fizetni olyan statokért, amiket nem tudunk kihasználni, hiszen két Zeales tárgy után kereken 50% kritünk lesz, így a duplázás után sem érezzük azt, hogy túlvásároltuk magunkat.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.