A FIFA Mobil csomagjainál látni lehet a százalékos esélyeket

A FIFA Mobil csomagjainál látni lehet a százalékos esélyeket

Egy kicsit azért van hiányérzetünk, hiába a százalékos arányok, még mindig nem tudni pontosan, hogy mit kapunk egy-egy csomagból.

Kevesebb, mint egy hónappal az EA alelnök FIFA 19-re vonatkozó bejelentése után a mobil verziónál már cselekedtek is. A korábbi hírek kapcsán merült fel, hogy több országban is betilthatják a lootboxokat - ezáltal a FIFA csomagokat is -, ha a kiadók nem változtatnak a rendszerükön. Erre válaszul az EA Sports bizonyos fokú átláthatóságot biztosít a FIFA Ultimate Team-ben lévő egyes csomagoknál látható esélyek felfedésével. Elsőként ezt az újítást a FIFA Mobil játékban vezették be.

Csütörtökön ugyanis érkezett egy frissítés, a letöltése után pedig már látni lehet a különböző itemek előfordulási esélyeit a paklik kapcsán.

"A FIFA Mobile-ban a valószínűségeket matematikailag számítjuk ki. Ezeket valószínűségeket ezután egy nagyon nagy számú csomag kinyitásának a szimulálásával érvényesítjük, a szimulációban kibontott paklik száma pedig az elemek ritkasága alapján változik, de mindig elegendő ahhoz, hogy statisztikailag érvényes legyen. Minden tartalmi frissítés után lefuttatjuk újra ezt a procedúrát." - áll az EA sajtóközleményében.

Azt azért leszögezhetjük, hogy a csomagok esetében nem a pontos a tartalmat jelzi a rendszer, szimplán a játékosok minősítéseinek az esélyeit mutatja meg százalékos arányban ("70+ OVR" vagy "80+ OVR"). Valami hasonló várható majd a FIFA19 őszi megjelenésénél is.

Ha esetleg nem játszanál a FIFA mobil verziójával, itt van egy pár az EA által biztosított képernyőkép, amely bemutatja miként is néz ki élesben a dolog. A "More Pack Info" pontra kattintva pedig bárki eléri in-game is, ha kiváncsi az oddsokra:

A nem FIFA mobil játékosok számára meglepő lehet, de csomagok gyakran tartalmaznak nem játékos elemeket is:

Az Apple iOS App Store decemberi módosítása megkövetelte tehát a játékgyártóktól, hogy felfedjék az in-game paklikban található elemek valószínűségét a játékosok számára. Egyébként volt valami spekuláció a közösségen belül, ugyanis az EA képes lehetett arra, hogy az Apple-nek azt állítsa, hogy a felhasználók nem magukat a csomagokat, hanem egyszerűen FIFA pontokat vásároltak valódi pénzen, de aztán a FIFA Mobile mégis paklikat kezdett el árulni a későbbiekben. Lehetséges, hogy az FM-nél direkt késleltették a képek bemutatását egy vállalati stratégia érdekében, amely az EA többi konzolos és / vagy mobil sportcímeivel is együttműködhet.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!