Gigi Buffon nagyon penge End of an Era kártyát kapott

Gigi Buffon nagyon penge End of an Era kártyát kapott

Habár még nem vonult vissza Gigi, de egy hosszú korszak zárult le azzal, hogy eligazol az olaszoktól.

Nem csalás nem ámítás, Gianluigi Buffon profi karrierje 1995. november 19-én a Parmaban kezdődött, egy az AC Milan ellen 0-0-ára végződött találkozón. Talán azt kevesen tudják róla egyébként, hogy a futballal való megismerkedése után nem rögtön a kapuba állt be, megpróbálkozott ugyanis a középpályán is labdába rúgni. 12 éves volt mikor végül a hálóőr szerepet öltötte magára, azzal az indokkal, hogy lusta lett volna annyit futni, mint amennyit megkíván ez a sportág.

2001-ben 105 milliárd lírát (52 millió Euró mai értéken számolva) csengetett ki érte a Juventus, ezzel a még csak 23 éves fiatalember minden idők legdrágább kapusává tette - persze ez azóta megdőlt már, hiszen a Liverpool a Romától a brazil Alissont 72.5 millió Euróért vásárolta meg. Ezután 17 évig szolgálta a zebrákat, majd 40 évesen a kesztyűk szögre akasztása helyett új kihívást keresett magának, ősztől ugyanis a Paris Saint-Germain színeit képviseli majd Franciaországban.

Három kártyája volt eddig a FIFA 18-ban, 89 után 90, majd egy 96-os lapot is kapott. Most azonban az EA egy End of an Era kártyával lepte meg az olasz legendát:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!