Schalke04 helyett Schalke 4-0, Vizicsacsiék megállíthatatlanok!

Schalke04 helyett Schalke 4-0, Vizicsacsiék megállíthatatlanok!

Az elmúlt két hétben a Schalke04 egy meccset sem vesztett, meddig tart majd a győzelmi sorozat?

A kezdeti nehézségek után elég jól megindult a Schalke04 szekere az EU LCS-ben. Múlt héten adott nekünk interjút Vizicsacsi, ahol elmondta, hogy a cél a VB lenne, amiben magabiztos, hiszen látja a fejlődést a csapaton. Azt is említette, hogy Poppy a kedvenc karaktere jelenleg is, aminek hála nyertek is egy meccset a múlt hétvégén.

Vizicsacsi: "Nem jó irány az ismeretlen karakterek rákényszerítése a játékosokra"

Megkérdeztük Vizicsacsit, hogy mi a véleménye az új metáról, valamint arról, hogy hol játszana a legszívesebben a világon, ha nem lenne Schalke04 játékos. Egy jó ideje nem hallottunk már Vizicsacsiról, -így megkerestük őt, hogy megnézzük mi zajlik éppen a Schalke04 háza táján. Tavasszal nem remekelt nagyon a csapat, -azóta dzsungelest váltottak (Pride helyére Amazing érkezett).

A győzelmi sorozat azonban nem most kezdődött, hanem már a múlt hétvégét megelőző héten. A harmadik héten még egy 0-2-es hetet zártak, először az akkor még veretlen Misfits-től kaptak ki, majd azt követően a Team Vitality-től. Ezzel nem volt túl szép a csapat mutatója, ugyanis a felemás 2-2-es kezdés után hirtelen 2-4-ben és a tabella alsó felében találták magukat. Két hete viszont láthatóan megtört a jég. Először Betsy-éket és a Giants csapatát verték el, melynek az összefoglalóját alább láthatjátok.

Ezt követően pedig szombaton a Splyce esett Csacsiék áldozatául, ráadásul egyoldalúan. A Schalke04 egy darab tornyot nem vesztett a mérkőzésen és gyilkosságokból is mindössze 4-et adtak át.

Ez volt az első 2-0-ás hete a Schalke04-nek létezése óta, vagyis elég jó irányba indult el a csapat. A sorozat azonban itt nem állt meg. Egy igencsak szoros találkozót követően Vizicsacsi a nyári szezon legzseniálisabb Poppy ultiját mutatta be, ahol három embert is elröpített az alig pár száz HP-n lévő Elder Drake-ől, amit aztán Amazing bezsebelt csapatának. Innentől nem volt megállás és a Nexust is bedöntötték ezzel a lendülettel, pedig nagyon rezgett a léc az H2k-vel szemben.

A 4-0-ás sorozatot pedig Vizicsacsi volt csapatával, az UOL-lal szemben zárták le eddig. A meccs jobban indult a rózsaszín unikornisoknak, de a 23. perc környékén a Schalke04 fordítani kezdett, először egy Baron elhozatalával. Ezzel ugyan nem oldódott meg minden egyből, az UOL nem adta magát könnyen, de egy hatalmas harcot követően a 34. percben a Schalke megint meglépte a lehetetlent, ezúttal Nukeduck segítségével. A Baron volt a célpont, ám az UOL bázisa ekkor már igencsak hiányos volt. Több sem kellett Nukeduck-nak, Taliyah falával egészen a bázisig szörfözött, amíg csapattársai feltartották az ellenfeleket. Teleporttal Neon Swainje még hazaért, de megállítani már nem tudta a backdoort.

Ezzel a négy győzelemmel pedig a Schalke04 hirtelen felküzdötte magát egészen a negyedik helyig. Az első továbbra is a Misfits, ám már nem veretlenül, köszönhetően a Fnatic-nak, akik pedig másodikok a G2 Esports-cal együtt. A Schalke pedig a negyedik helyről várja a hétvégét, ezúttal viszont nagyon fel lesz adva a lecke nekik. Egyik ellenfelük a Fnatic, míg a másik a G2 lesz, így mindkét alkalommal egy-egy számok alapján erősebb csapattal kell szembenézniük. Reméljük ezúttal is hozzák azt a megfelelő lendületet, amit az elmúlt két hét során tanúsítottak.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.