Két taktikai utasítás kimarad a FIFA19-ből

Két taktikai utasítás kimarad a FIFA19-ből

Buszt a pályára bevinni tilos. A következő FIFA-ban nem kapunk parkolási engedélyt, illetve fejvesztve támadni sem tudunk majd, -már ami az alapbeállításokat illeti.

Ez egy igazán jó hír, hiszen nem könnyű egy teljesen védekező csapat ellen játszani, -másfelől mégsem annyira jó, hiszen megnehezíti a dolgát az egyel vezető játékosok számára, hogy kihúzzák az utolsó perceket. José Mourinho pedig elképzelhető, hogy emiatt be sem szerzi a FIFA19-et. A "Park the bus", mint taktikai elem kikerül az ősszel megjelenő új játékból, de nem csak a totál defenzív taktika, hanem a maximális támadást szolgáló all-out attack sem lesz elérhető.

Nincs mese, más megoldást kell találni az előnyünk megőrzésére, esetleg az is elképzelhető, hogy a régi jól bevált stratégia lép életbe: lőjjünk több gólt, mint az ellenfelünk. Mindenesetre a Manchester United jelenlegi edzőjét azonnal elővette a közösség, és természetesen szállították is mémeket vele kapcsolatban:


Na kinek fog hiányozni ez a taktika?

Talán bátran írhatom azt, hogy mindannyian -legalább egyszer- kipróbáltuk már milyen is az, ha leparkoljuk a jó öreg sárga iskolabuszt a kapunk elé. Nincs is annál szenvedősebb meccs, mint mikor ilyen ellenféllel kell a hajrában hajtanunk az eredmény után. A totális antifutball remélhetőleg ezzel nem lesz jellemző a virtuális összecsapásokra, már csak azért sem, mert a 2018-as világbajnokság sok kritikát kapott ezzel kapcsolatban: a legtöbbször elmaradt a látványos foci, és a gólok minősége is hagyott némi kívánnivalót maga után.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!