Elképesztően kemény lesz a Sekiro

Elképesztően kemény lesz a Sekiro

Fel kell majd kötnünk a gatyát, ha szeretnénk boldogulni a From Software legújabb játékában. 

Vannak játékosok, akik kifejezetten szeretnek megszenvedni a győzelemért. Nekik találták ki például a Dark Souls részeket, vagy éppen a Bloodborne-t, amik több ponton annyira nehezek tudnak lenni, hogy orvosok írhatnák fel őket alacsony vérnyomásra. A From Software viszont tovább emeli a tétet, hiszen még ezeknél is sokkal izzasztóbb játékon dolgozik, amiről egyre többet sikerül megtudni. Így össze is foglaljuk nektek, hogy mi mindennel kecsegtet a Sekiro. 


A sztori szerint az 1500-as évek végi Japánban járunk, ahol egy elvetemült főhőst, Sekirot alakítjuk, aki magányos farkasként próbál meg rendet tenni a rosszarcúak között. Ebben segítségére lesz különleges művégtagja, ami bizonyos fejlesztések után különböző képességekkel látja majd el. 

Egy TPS nézetű akció-kalandjátékot fogunk kapni, amiben több olyan harcban is lesz majd részünk, amiket csak sokadik próbálkozásra tudunk teljesíteni. Ami igazán meglepő, hogy a fejlesztőcsapat korábbi játékaihoz viszonyítva sokkal pörgősebb csatákat fogunk kapni, ami reményeink szerint nem azt fogja jelenteni, hogy figyelmetlenség esetén pillanatok alatt fogunk elhalálozni.


teljes mértékben egyjátékos címként készülő Sekiro egyébként az igencsak kaotikus Sengoku korszakot fogja megidézni, ami a készítők szerint hangulatilag hasonlítani is fog a Dark Souls részek világához. Arra is fény derült, hogy a feltámadás az egyik legfontosabb eleme lesz a játéknak, amit a játékos akár saját javára is fordíthat.

A harcrendszer annyiban fog változni az előző From Software címekhez viszonyítva, hogy lényegesen többet kell majd taktikázni és sokkal nagyobb szerepet kap majd a lopakodás, illetve a vele szorosan összefüggő lesből támadás. Így akár a magasból is meglephetjük ellenfelünket, akit aztán a művégtagunkba beépített drótok segítségével gyorsan meg is fojthatunk.

Szerencsére már nem is kell olyan sokat várunk a Sekiro-ra, hiszen 2019 elején meg is érkezik PC-re, XBOX ONE-ra és PlayStation 4-re. Addig meg azért kibírjuk valahogy.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!